На Хотинщині відкрито дві нові лісові дороги

Як інформує прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства, на одну з лісових доріг чекало кілька сільських громад. Позаяк нова магістраль у Рухотинському лісництві Хотинського держлісгоспу найперше спростила зв’язок з довколишніми селами – Перебиківцями й Зеленою Липою – найбільшими осередками овочівництва на Буковині.

Тому сільські громади вирішили фінансово долучитися до запланованих лісівниками робіт. Кошторис новобудови – понад 111 тис. гривень. Звели її за півтора місяця. Належно обладнано дренаж, водовідвід, протипожежні водойми. Не менше соціальне значення має і нова лісова дорога у Колінковецькому лісництві Хотинського держлісгоспу протяжністю 665 метрів.

«Це другий етап будівництва лісових доріг у цьому лісництві, – наголосив начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Чебан. – Цього року здали в експлуатацію об’їзну дорогу, яка на 8 кілометрів зменшила відстань вивозу деревини за один раз. Дорога пролягла через лісові масиви і з’єднала їх з нижнім складом і цехом переробки Хотинського держлісгоспу. Новобудова – особливо актуальна для сільської громади села Грозинців».

За словами Ігоря Чебана, нова лісогосподарська дорога обійшлася підприємству у понад 157 тис. гривень. Вона закрита на шлагбаум – для належного контролю за використанням лісових ресурсів, протипожежною безпекою, культурою відвідування людьми лісових масивів. Навесні вздовж путівця буде обладнано кілька місць для відпочинку.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata