На Буковині функціонуватимуть 45 освітніх округів

Відповідно до перспективного плану створення освітніх округів на період до 2013 року, до кінця наступного року в області повинні функціонувати 45 освітніх округів. Про це інформує Департамент освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації. За інформацією Департаменту, на 1 грудня у краї уже функціонує 39 освітніх округів, з яких 10 створено у 2010 році, 18 – у 2011 та 11 – у 2012 роках.

Засловами заступника директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Лобові Тарангул, найбільше округів у Заставнівському та Хотинському районах – по 7, у Путильському – 4, Герцаївському, Кельменецькому, Сторожинецькому, Новоселицькому, Глибоцькому – по 3, Вижницькому, Кіцманському та Сокирянському районах – по 2 освітніх округи. Вона додала, що суб’єктами 39 освітніх округів є 330 навчальних закладів краю. До їх складу входять: 39 закладів дошкілля, 128 загальносвітніх навчальних закладів, у тому числі 2 школи-інтернати, 80 навчально-виховних комплексів, 4 міжшкільні навчально-виробничі комбінати, 27 професійних та 2 професійно-технічних, 5 – вищих навчальних заклади, 2 наукові установи – інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області і Буковинська Мала академія наук учнівської молоді, а також 42 заклади культури.

Як повідомила заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації, чинні на сьогодні округи здійснюють профільне навчання понад 5 тис. учнів – 41% від загальної кількості учнів 10-11 класів. Їх пріоритетні профілі: природничо-математичний напрям, який обрали 25 освітніх округів, філологічний – за ним працюють 24 округи, 16 освітніх округів обрали суспільно-гуманітарний, за технологічним напрямом діють 14 округів, за спортивним – 6, універсальним – 4. Найменше приділена увага в освітніх округах художньо-естетичному напрямку – його обрали лише 3 округи. Любов Тарангул додає, що завдяки реалізації обласної програми «Шкільний автобус» вирішено питання підвозу дітей до опорних закладів освітніх округів, позаяксьогодні підвіз забезпечується 68 автобусами.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata