В Чернівцях конфлікт у школі закінчився побиттям учня

В Чернівцях конфлікт  у школі закінчився побиттям учня13 грудня до прокуратури Шевченківського району м.Чернівців надійшло повідомлення про те, що у ЗОШ №33 вчитель побив учня. Виїхавши на місце події правоохоронці встановили, що під час викладання уроку історії у 7 класі між учнем та вчителем виник конфлікт, який закінчився побиттям школяра. Нині семикласник перебуває на лікуванні в КМУ «Міська дитяча поліклініка» з ушкодженнями у вигляді синців та саден. За даним фактом прокуратура Шевченківського району м.Чернівців проводить перевірку.

13 грудня прес-служба прокуратури поширила інформацію, що «вчитель побив учня». Насправді, це була вчителька пенсійного віку. А родичі учня виявилися працівниками органів влади.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Тим часом журналісти мають іншу версію.

Вчора з подачі прес-служби обласної прокуратури на більшості чернівецьких інтернет-сайтів з’явилася новина під заголовком на кшталт «вчитель побив учня». У повідомленні прес-служби так дослівно і сказано, проте ніхто з колег не з’ясував, що конфлікт у школі №33 виник між учнем та… вчителькою історії, жінкою пенсійного віку. Більше того – вона колишній завуч школи, досвідчений педагог, яка сама навчає вчителів.

А учень, у «побитті» якого її звинувачують, сам неодноразово брав участь у бійках, в результаті чого отримав черепно-мозкову травму і переніс операцію. Він регулярно публічно принижував однокласників та вчителів. У день конфлікту словесні випади у бік педагога супроводжувалися ще й жестами, а коли вчителька спробувала це припинити – хлопець у стилі російських кримінальних серіалів «закосив під потерпілого». Тим більше що «синців і саден», про які згадує прес-служба прокуратури, у нього завжди достатньо.

Більше того, «нині семикласник перебуває на лікуванні в міській дитячій поліклініці з ушкодженнями у вигляді синців та саден», повідомляє прес-служба прокуратури. Однак причини такої прискіпливої уваги до цього конфлікту виявилися банальними: родичі хлопця працюють в органах влади. Це також є причиною його зухвалої поведінки у школі.

Вчора вчителька після кількагодинного допиту співробітниками міліції та прокуратури написала заяву про звільнення. На сайті управління освіти Чернівецької міської ради ситуацію ніяк не висвітлено. Остання публікація – «в Міністерстві освіти призвали керівників вищих навчальних закладів забезпечити прибирання територій навчальних закладів від снігу і обмерзання»…

Про це повідомляє сайт \”Місто Ч\”

Світлина Молодий буковинець

peredplata