В Чернівецькій міській раді божаться: комунальники прибирають сніг цілодобово

В Чернівецькій міській раді божаться: комунальники прибирають сніг цілодобовоЗ початком аномальних снігопадів у Чернівцях активно ведуться роботи з розчищення та посипання чернівецьких вулиць. Підключивши до прибирання техніку та працівників підприємств та організацій міста, організувавши роботу орендарів та підприємців, комунальники поступово звільняють від снігових заметів усе більшу частину міста. Роботу суттєво ускладнюють часті інтенсивні опади, які мають аномальний характер. За інформацією Чернівецького гідрометеоцентру, такого значного снігопаду у нашому місті не спостерігалося вже 105 років. За 10 днів випало понад 2 місячні норми снігу, повідомляє сектор інформації та зв\”язків з громадськістю міської ради.

Зимове утримання проїжджих частини вулиць міста здійснює Чернівецьке міське комунальне підрядне шляхово-екслуатаційне підприємство. На зимовий період розроблено і затверджено першочергові маршрути обробки вулиць. Посипка і розчистка основних вулиць здійснюється в три черги (перша черга – тролейбусні маршрути, друга – автобусні маршрути, третя – об’їзні вулиці). За останню добу організовано цілодобову роботу 21 одиниці спеціалізованої техніки (24 чол.), використано 34,5 т солі та 50 куб.м. суміші, здійснено 56 виїздів спецтехніки (за весь період з 03.12.2012 до 16.12.2012 року використано 255 т. солі та 450 куб.м. суміші і 464 куб.м. відсіву та понад 700 виїздів).

Упродовж минулого тижня тривали роботи з вивезення зібраного у вали та купи снігу з центральної частини міста. Сьогодні вночі такі ж роботи продовжуватимуться на вул. Головній, 71-51 та І.Франка.

Прибирання тротуарів та прибудинкових територій забезпечує 9 комунальних, 4 приватних підприємства. 17 грудня на очистці тротуарів та прибудинкових територій були задіяні 272 двірників КЖРЕП та ПП і 12 одиниць спецтехніки. Окрім цього, цими підприємствами щоденно залучаються до розчистки снігу і штатні працівники, 17 грудня було залучено 102 таких працівники (слюсарі, електрики, працівники апарату управління).

Для прибирання прилеглих територій залучаються підприємства, організації, установи, та приватні підприємці. Сьогодні підприємствами всіх форм власності на допомогу КЖРЕПам та ПП було додатково задіяні 11 одиниць спецтехніки.

У районних у місті радах закріплені відповідальні працівники, які координують цю роботу та надають допомогу підприємствам для організації робіт з ліквідації наслідків снігопадів.

Щоденно відділами з питань благоустрою та санітарно-екологічного стану районних у місті рад проводиться контроль за очисткою вулиць, доріг та тротуарів. Порушники притягуються до адмінвідповідальності.

Натомість за повідомленням інформаційних агенцій, на дорогах у сусідніх містах все ще зберігається напружена ситуація. Зокрема, на території Івано-Франківська значно зросла кількість дорожньо-транспортних пригод і випадків травматизму. Учора, 16 грудня, ситуація набула критичних масштабів у Луцьку: на вулиці міста майже не виїжджав громадський транспорт. Школи Тернополя закрили щонайменше на два дні. Правоохоронці не випускають машини з міста. Не менш тривожні сигнали надходять зі Львова, Хмельницького, Вінниці та Житомира.

Не зважаючи на наявність очевидних проблем із прибиранням величезних мас снігу і нестачу робочих рук Чернівецька міська рада і комунальні служби міста докладають максимум зусиль для запобігання сніговому колапсу.

Про це повідомляє сектор інформації та зв\”язків з громадськістю Чернівецької міської ради (світлина з сайту ЧМР).

А як ви оцінюєте цю щоденну роботу комунальників?

peredplata