Працівники \”Арго\” завтра планують перекрити трасу, що сполучає Буковину та Хмельниччину

Працівники "Арго" завтра планують перекрити трасу, що сполучає Буковину та Хмельниччину18 грудня 2012 року працівники підприємства мають намір перекрити автошлях у селі Атаки Хотинського району, який сполучає Чернівецьку та Хмельницьку області. У такій спосіб люди намагатимуться звернути увагу влади та громадськості на бездіяльність судових та правоохоронних органів стосовно невиплати заробітної плати працівникам підприємства ТзОВ ВКТ «Арго», а також на сприяння місцевої влади протиправним діям колишнього керівництва заводу.

Як повідомив Голова постійної комісії Чернівецької обласної ради з питань праці та соціального захисту населення свободівець Віталій Мельничук, він має намір разом із журналістами взяти участь в акції протесту трудового колективу ТзОВ ВКТ «Арго».

Прес-служба ЧОО ВО \”Свобода\”, проблема із заборгованістю зарплатні працівникам ТзОВ ВКТ «Арго» постала вже давно. Однак досі навіть не простежуються шляхи до її розв’язання. Протягом майже цілого року працівники підприємства намагаються домогтися виплати належної їм зарплатні. Ця проблема неодноразово порушувалася у місцевих засобах масової інформації та навіть була винесена на розгляд сесії Чернівецької обласної ради Головою постійної комісії ради з питань праці та соціального захисту населення свободівцем Віталієм Мельничуком.

Однак, як кажуть, віз і досі там. Працівники не отримують зарплатні, керівництво підприємства не несе відповідальності, влада вичікує… Трудовий колектив неодноразово звертався до органів виконавчої влади, але, як повідомляють працівники ТзОВ ВКТ «Арго», наразі державна виконавча служба, незважаючи на постанову суду щодо погашення заборгованості із зарплатні, очікує процедуру банкрутства підприємства.

Доведені до відчаю працівники ТзОВ ВКТ «Арго» повторно звернулися до депутата обласної ради Віталія Мельничука з проханням допомогти у цій ситуації. За їх словами, з моменту розгляду питання щодо заборгованості ТзОВ ВКТ «Арго» на сесії обласної ради, ситуація ще більше ускладнилася: кримінальні справи проти генерального директора А.Гончара то порушуються то закриваються з невідомих причин; грошові надходження від реалізації в жовтні цього року продукції зі складів ТзОВ ВКТ «Арго», які мали би бути спрямовані на виплату заборгованості по зарплатні чи на виконання рішень суду, були використані на виплату поточної зарплати деяким працюючим спеціалістам «Арго» (керівництву та бухгалтерії), на поточні потреби (утримання офісу, паливо для автомобілів).

Крім того, стало відомо, що кошти, які першочергово мають бути спрямовані на погашення зарплатні відповідно до законодавства України, генеральний директор підприємства спрямував до Пенсійного фонду на погашення заборгованості по сплаті податків для уникнення судових розглядів з боку Пенсійного фонду.

Наразі зневірений трудовий колектив ТзОВ ВКТ «Арго» не бачить іншого способу захищати свої права, аніж вдатися до радикальних заходів.

peredplata