На Буковині двоє людей потрапили у лікарню через низьку температуру

На Буковині двоє людей потрапили у лікарню через низьку температуруУ Великокучурівську дільничну лікарню госпіталізовано жителя с. Снячів Сторожинецького району 1958 року народження з діагнозом обмороження пальців верхніх кінцівок. Стан потерпілого середньої важкості.

В реанімаційне відділення Кіцманської центральну районну лікарню госпіталізовано людину з діагнозом переохолодження. Стан потерпілого важкий.

Територіальне управління МНС України у Чернівецькій області нагадує жителям області, що існує декілька простих правил, виконання яких дозволить уникнути переохолодження та обмороження при сильному холоді. Не вживайте алкогольних напоїв – алкогольне сп’яніння сприяє високій утраті тепла, в той же час викликає ілюзію тепла. Не носіть на морозі металевих (у тому числі золотих та срібних) прикрас. По-перше: метал охолоджується до низьких температур швидше ніж тіло, внаслідок чого можливе „прилипання” цих предметів до шкіри з виникненням травм. По-друге, перстені на пальцях затрудняють циркуляцію крові та сприяють обмороженню кінцівок. Якщо під час перебування на відкритому повітрі ви відчуваєте початок переохолодження, негайно зайдіть до теплого приміщення – магазину, кафе, під’їзду – для зігрівання та огляду місць потенційного обмороження. Пам’ятайте, що виконання цих правил безпеки допоможе зберегти ваше здоров’я.

Про це повідомляє прес-служба ТУ МНС у Чернівецькій області.

peredplata