В Чернівецькій області 1600 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах

Як повідомляє обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, на Буковині діють 1 обласний, Чернівецький і Новодністровський міські та 11 районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, основна мета діяльності яких – сприяння у задоволенні соціальних потреб осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Упродовж 2012 року даними центрами спільно із суб’єктами соціальної роботи виявлено та проінспектовано 1600 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, охоплено соціальним супроводом 221 сім’ю із зазначеної категорії, в яких виховується 426 дітей. Загалом за звітний період здійснено 3918 соціальних інспектувань.

У результаті проведеної соціальної роботи із сім’ями, що опинилися в складних життєвих обставинах, знято з соціального супроводу 66 сімей.

Також центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснюють соціальний супровід прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, у ході якого проводяться заходи зі створення належних умов для забезпечення індивідуальних потреб кожної прийомної дитини та дитини-вихованця. Так, за звітний період під соціальним супроводом служби перебувало 59 прийомних сімей, в яких виховується 125 дітей та 14 дитячих будинків сімейного типу, де проживає 89 дітей. У результаті проведеної інформаційно-роз’яснювальної роботи у територіальних громадах краю щодо позитивного ставлення до дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, налагоджено стосунки з біологічними родичами 79 вихованців.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata