Чиновникам Чернівецької ОДА привезли незареєстровані ялинки

Чиновникам Чернівецької ОДА привезли незареєстровані ялинкиДля працівників Чернівецької облдержадміністрації привезли \”КрАЗ\” ялинок без бирок.

Як передає кореспондент molbuk.ua, їх розвантажували біля входу з вулиці Котляревського.

З якого лісгоспу привезли ці новорічні дерева ні лісівники ні чиновники від ОДА не знають. Проте зазначають, що чіпів для ялинок не потрібно, бо вони не призначені для торгівлі.

– Це для співробітників, це ж не базар, не роздрібна торгівля,- каже працівник фінансово-господарського відділу Чернівецької ОДА, завідуючий господарством Микола Піскарьов. – Є відповідне розпорядження. Тут близько ста ялинок.

Раніше чиновники говорили про те, що за ялинки без бирок штрафуватимуть. Щоправда, стосувалося це тільки тих, якими торгуватимуть.

– Маркування новорічних ялинок дозволить запобігти незаконному вирубуванню дерев, – зазначив начальник обласного управління лісового господарства Ігор Чебан. – Адже номери розподілу бирок внесуть до електронного реєстру. А за незаконно зрубані дерева штрафуватимемо. Мінімальний штраф за одне дерево діаметром до десяти сантиметрів – 85 гривень. До цієї суми також треба доплатити 126 гривень збитків. Сума штрафу залежить від кількості дерев, які продають без бирок.

Нагадаємо, що маркування ялинок бирками запровадили для контролю за незаконною вирубкою дерев.

Джерело та світлина Молодий буковинець

peredplata