У Сторожинецькому районі відкрито Центр первинної медико-санітарної допомоги

У Сторожинецькому районі продовжується робота щодо реформування медичної галузі. Рішенням ХІ та ХП сесій Сторожинецької районної ради створено Центр первинної медико-санітарної допомоги , Сторожинецьку міську амбулаторію загальної практики – сімейної медицини (АЗПСМ) та відокремлено 7 амбулаторій від сільських дільничних лікарень. Станом на 1 січня 2013р. до структури Сторожинецького центру ПМСД входить 24 амбулаторії загальної практики та 21 ФАП.

За 3 тижні 2013 року із структурних підрозділів ЦРЛ звільнено близько 600 осіб та проведено їх зарахування до підрозділів, що відносяться до Центру ПМСД. Центр зареєстровано у всіх необхідних державних органах, отримано казначейські рахунки, печатки та штампи. Кілька лікарів розпочали спеціалізацію з сімейної медицини.

Головний лікар Сторожинецького районного центру ПМСД Анатолій Євдокименко розповідає, – Завдяки створенню Центрів ПМСД медицина стане більш доступною, наближеною до населення. Наразі планується відкриття 10 подібних закладів у районах Чернівецької області. Наш Центр в області відкрився одним з перших. В даний час в Сторожинецькому районі завершено роботу щодо планування надання населенню доступної медико-санітарної допомоги, проведення профілактичних щеплень, оглядів та диспансеризації населення. Розроблено порядок забезпечення громадян на вільний вибір лікаря. При Центрі утворено тендерний комітет, члени якого розпочнуть необхідну підготовку на початку лютого.

Про це повідомляється на сайті Департаменту охорони здоров\”я та цивільного захисті населення Чернівецької ОДА.

peredplata