Торік соціальні послуги з професійного навчання отримали майже 4,5 тис. безробітних буковинців

Як інформує обласний центр зайнятості, упродовж минулого року соціальні послуги з професійного навчання надано 4 тис. 455 безробітним – на 219 осіб більше, ніж у 2011 році. Рівень охоплення безробітних краю професійним навчанням склав 16,4%. Професійне навчання за сприяння служби зайнятості торік пройшов 3 тис. 971 безробітний, при цьому рівень працевлаштування після навчання – 83,7%.

Професійне навчання минулого року проводилося за 33 робітничими професіями та 260 навчальними програмами і напрямками підвищення кваліфікації, враховуючи стажування безпосередньо на робочому місці.

За направленням обласної служби зайнятості 102 безробітні торік підвищували свій рівень компетенції на курсах цільового призначення за навчальною програмою «Основи підприємницької діяльності» на базах Чернівецького кооперативного економіко-правового коледжу та Буковинської державної фінансової академії, з них 81 особа відкрила власну справу.

40 безробітних буковинців проходили професійну підготовку та перепідготовку на базах Рівненського, Одеського, Харківського та Кримського центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за професіями: токар, штукатур, бармен, кондитер, кухар, перукар, фрезерувальник, водолаз, верхолаз, оператор інформаційно-комунікаційних мереж та інших, а також підвищення кваліфікації за навчальними програмами «Основи комп’ютерної графіки та WEB-дизайну» та «Практичний WEB-дизайн: проектування, створення та супроводження WEB-вузла».

Послугами служби зайнятості з професійного навчанняу 2012 році скористалися 89 осіб з обмеженими фізичними можливостями, з них 69 –працевлаштовані.

При організації професійного навчання безробітних пріоритетними залишаються потреби та замовлення роботодавців. Так, минулоріч під конкретні робочі місця навчалися 3473 безробітних, і 95,7% з них відтак були працевлаштовані, повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata