2012 року у Чернівцях відбулося 215 спортивних змагань

Протягом 2012 року у Чернівцях проведено 215 міських змагань з різних видів спорту та 4 комплексні заходи, серед яких спартакіада школярів з 20 видів спорту, спартакіада учнів професійно-технічних закладів освіти (8 видів спорту) та спартакіада вищих навчальних закладів, універсіада, галузеві спартакіади.

Організовано 13 змагань державного рівня та 6 – міжнародного рівня, серед яких два етапи Чемпіонату Світу з мотокросу, матчеві зустрічі з боксу збірних команд України і США, 15 міжнародних турнірів (з карате, спортивних танців, настільного тенісу, футболу, панкратіону, боксу).

Управлінням по фізичній культурі та спорту Чернівецької міської ради надано фінансову, організаційну та методичну підтримку Чернівецькій міській дитячо-юнацькій футбольній лізі. ФК «Меркурій», БК «Стріба» 20 спортивним громадським організаціям, об’єднанням громадян у проведенні заходів, спрямованих на проведення спортивно-масових заходів серед фізкультурників і спортсменів міста.

До систематичних занять фізичною культурою і спортом залучено 52629 осіб, серед яких 6868 дітей дошкільного та 20946 шкільного віку, 17477 студентів. В спортивних секціях при навчальних закладах займаються 10 відсотків учнів та студентів. 3992 осіб займаються в спеціальних медичних групах. У початкових класах всіх загальноосвітніх шкіл введений третій урок з фізичної культури.

Управлінням укладено угоди з 16 федераціями з різних видів спорту. Спортивно-оздоровчу роботу дитячо-юнацькі ліги з футболу та баскетболу, молодіжний спортивно-туристичний екстримальний центр, 46 клубів спортивної спрямованості, серед яких: спортивно-туристичний клуб «Весло», спортивно-розважальний комплекс «Панорама», центр «Титан», «Льодовий майданчик», 4 приватних тенісних корти, 8 бально-спортивних, 7 атлетичних і аеробіки, 14 більярдних клубів.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata