ПАТ \”Чернівцігаз\” оштрафовано на 7 тис. грн. за зловживання монопольним становищем

ПАТ "Чернівцігаз" оштрафовано на 7 тис. грн. за зловживання монопольним становищем Адміністративною колегією Чернівецького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України оштрафовано ПАТ «Чернівцігаз» на 7 тис. грн. за зловживання монопольним становищем на ринку роздрібної торгівлі скрапленим газом для побутових потреб населення (в балонах).

Відтак, як встановлено розслідуванням, ПАТ «Чернівцігаз» у листопаді – грудні 2011 року застосовувались економічно – необґрунтовані рівні цін на скраплений газ для побутових потреб населення (у балонах), а також товариством недотримано термінів опублікування інформації в засобах масової інформації про зміну тарифів на скраплений газ, чим порушено вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.1999р. № 2246 «Про затвердження Правил надання населенню послуг з газопостачання».

Такі дії ПАТ «Чернівцігаз» кваліфіковано, як порушення Закону України «Про захист економічної конкуренції» шляхом встановлення таких цін реалізації товару, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку.

Про це \”Часу\” повідомили в Чернівецькому обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України.

peredplata