Буковина готова до проведення весняно-польових робіт

Область готова до проведення весняно-польових робіт. Про це інформував сьогодні, 27 лютого, під час «гарячої» телефонної лінії «Запитай у влади» начальник управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Микола Олексюк. «Готуватися до весняно-польових робіт ми розпочали ще з осені,–відзначив посадовець. – Цього року плануємо ярими культурами засіяти понад 200 тис. га».

За словами начальника управління, сільськогосподарські агроформування краю мають достатній фінансовий ресурс у сумі 268 млн. гривень на проведення комплексу весняно-польових робіт.

«Область повністю забезпечення насінням ярих культур (114%), – повідомив Микола Олексюк. – Триває заготівля мінеральних добрив. На сьогодні заготовлено понад 8 тис. 300 тонн діючих речовин, що складає 85% від потреби. Протруйниками ми забезпечені більш ніж на 90% від потреби, іншими засобами – на 60%».

Інформуючи про технічний стан та готовність сільськогосподарської техніки, посадовець зауважив, що на сьогодні для проведення цих робіт у готовності понад 10 тис. тракторів, заготовлено майже 2 тис. 300 дизельного палива, майже 500 тис. тонн бензину. Готовність всієї сільськогосподарської техніки становить понад 90%.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata