В Чернівецькій області діє 112 сільських приватних садиб

Зараз у краї діє 112 сільських приватних садиб – це майже на 10% більше, ніж було на початку минулого року, повідомляє прес-служба ОДА.

На Буковині функціонує не найбільша кількість закладів «зеленого» туризму, водночас область за темпами зростання закладів розміщення за 2012 рік посіла І місце.

Розвитку зеленого туризму сприяють зміни до Порядку надання послуг з тимчасового розміщення (проживання) щодо збільшення граничної кількості ліжкомісць в індивідуальних засобах розміщення до 30-ти. Відповідно до змін, власники таких індивідуальних засобів розміщення звільнені від процедури обов\’язкової сертифікації послуг.

Відомо, що управління інфраструктури та туризму облдержадміністрації подало на розгляд спільної операційної програми «Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007 – 2013» транскордонний проект, у рамках якого буде створено туристичну мережу між Чернівецькою областю, Республікою Молдова та Румунією».

Як відзначила керівник проекту «Долаючи кордони: розвиток гірського туризму», у рамках якого 20 буковинських та іноземних журналістів ознайомилися з туристичними об’єктами Буковини, Ольга Николайчук, основна мета зазначено проекту – популяризація гірської Буковини, приваблення туристів та промоція регіону. Захід профінансований Європейським Союзом через спільну операційну програму «Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007 – 2013».

peredplata