НП у Чернівецькому державному комерційному технікумі!

НП у Чернівецькому державному комерційному технікумі!Поважний навчальний заклад намагаються знищити шляхом приєднання до Буковинського державного фінансово-економічного університету, яким керує В. В. Прядко. Колектив технікуму висловлює рішучий спротив та всім складом прагне увійти в структуру Київського національного торговельно-економічного університету, зважаючи на спорідненість спеціальностей, розташування матеріальної бази, забезпечення ступеневої освіти тощо.

Наразі газета \”Час\” готує власне розслідування з цієї теми. Наразі ж подаємо вам звернення колективу:

Викладацький склад, студентство, усі члени трудового колективу Чернівецького державного комерційного технікуму (ЧДКТ) звертаються з криком про допомогу. Порятуйте нас від незрозумілої ситуації, яка склалася у стінах нашого навчального закладу, а саме: приєднання нашого закладу до іншої структури вищого навчального закладу ІІІ-ІV рівня акредитації.

Проблеми у стінах нашого навчального закладу розпочалися з моменту звільнення директора Макаренко В.Д. Причому дане звільнення викликає багато запитань. Адже Валентина Дмитрівна не поставила до відома щодо написання заяви про звільнення ні місцевих керівників освіти, ні колектив. Нам 13 листопада 2012 року повідомили, що Валентину Дмитрівну звільнено і призначено виконуючим обов’язки директора нову людину – Лопащук І.А. – декана фінансово-економічного факультету Буковинського державного фінансово-економічного університету (БДФЕУ- ректор Прядко В.В.)

У членів трудового колективу постало питання, чому при призначенні нового виконуючого обов’язки не було враховано кадровий резерв трудового колективу. Але відповідь на це питання постала сама по собі. Майже через місяць на адмінраді Лопащук І.А. оголосила, що технікум самостійним надалі існувати не може і вимоги сьогодення потребують, щоб наш навчальний заклад об’єднався з навчальним закладом ІІІ – ІV рівня акредитації, а саме із Буковинським державним фінансово- економічним університетом.

З цього дня усіма правдами і неправдами Інна Афанасіївна всупереч волі трудового колективу вела політику не приєднання, а нівелювання – знищення – Чернівецького державного комерційного технікуму у злитті з Буковинським державним фінансовим університетом. На адмінрадах нам наголошувалось, що до нас приїде Державна інспекція з перевірки ВНЗ, і якщо колектив нашого технікуму прийме рішення про злиття саме з БДФЕУ, то цієї інспекції не буде. Інші навчальні заклади ІІІ – ІV рівня акредитації Лопащук І.А. розглядати відмовлялась і на всі наші запитання, чому наш технікум надалі не може самостійно існувати, і чому ми повинні тільки зливатись з БДФЕУ, відповідала: «Я вам всю інформацію не можу озвучити, але вам просто не дадуть працювати.» (що свідчить про невипадковість її призначення в.о. директора).

Колектив вирішив провести збори трудового колективу і вислухати представників БДФЕУ про мету злиття технікуму з їхнім коледжем, і так, як була усна домовленість з керівництвом КНТЕУ (ректор Мазаракі А.А.), вислухати і представників Чернівецького торговельно-економічного інституту (ЧТЕІ) КНТЕУ, делегованих ректором Мазаракі А.А. Вислухавши та обговоривши всі за і проти, врахувавши історію створення, надбання, традиції, спорідненість спеціальностей, розташування матеріальної бази, забезпечення ступеневої освіти колектив проголосував за входження в структуру Київського національного торговельно-економічного університету кількістю 90 голосів «за» і 1 голос «проти» (Лопащук І.А.). Зрештою, під час опитування студентів технікуму, де вони будуть продовжувати освіту, виявилось, що 55% – будуть поступати до вищих навчальних закладів, а з них – 80% саме до ЧТЕІ КНТЕУ.

Після зборів на вчену раду КНТЕУ нами були представлені документи для розгляду питання про входження в їх структуру. Але на наступний день у телефонному режимі секретар вченої ради повідомив, що для того, щоб розглянути дане питання, необхідний лист від крайової влади. На засіданні профільної комісії з питань освіти, науки, культури, спорту та молодіжної політики Чернівецької обласної ради члени одноголосно ухвалили підтримати рішення трудових колективів ЧДКТ та ЧТЕІ КНТЕУ щодо перетворення ЧДКТ в Чернівецький торговельно-економічний коледж КНТЕУ. Відповідний лист за підписом губернатора 5 лютого 2013 року направлений в Міністерство освіти і науки, молоді та спорту. Але за той час, поки даний лист дійшов до адресата, сталися незрозумілі нам події. Керівництво КНТЕУ, зокрема ректор Мазаракі А.А., на зв\’язок з нами не виходить.

Проте подейкують, що пан Мазаракі не виходить з нами на зв\’язок і не може дати письмове підтвердження попередньої усної домовленості через певний тиск на нього (інформація недостовірна, але диму без вогню не буває). Справа нашого навчального закладу “зависла” у повітрі.

Міністерство ж освіти, якому вірою і правдою служить наш колектив ось уже не один рік і до якого зверталися наші представники від колективу, зайняло позицію невтручання, але це лише на перший погляд, бо їхнє “невтручання” є на користь однієї із сторін, а саме БДФЕУ. Думка майже 100% членів колективу не врахована, її мовби й не чують наші міністри, які поставлені відстоювати раціональні рішення, правду і не давати ходу корупції.

А ще особливого розгляду потребує питання інспекторської перевірки. Недарма раніше говорилося в.о. керівником Лопащук І.А., що перевірки може й не бути, якщо ми переходимо під керівництво ректора БДФЕУ В.В.Прядка. Адже інспекторська перевірка після всіх подій все-таки приїхала і працювала в технікумі з 21 по 26 січня 2013 року. Приїзд комісії відбувся в той час, коли немає керівника (попередній керівник В.Д. Макаренко звільнилася, а теперішній в.о.директора перед приїздом інспекторської перевірки на адмінраді повідомила, що вона написала заяву на звільнення, але під час перевірки іде на лікарняний.) Та й сама робота інспекторської перевірки була побудована не так, щоб виявити недоліки і порушення, а навпаки, щоб створити їх. Звернення технікумівського працівника до голови комісії зустрічалося непривітно, хоч стримано. Члени інспекторської перевірки слухали тих, що до них зверталися, але чути їх не хотіли, звернення ігнорували. Під час огляду матеріальної бази голова комісії відзначив хороший її рівень, навіть зазначив, що в деяких столичних вузах такої бази немає, проте в акті про результати планової комплексної виїзної перевірки ЧДКТ виклав протилежне. Запевняємо, що ми докладемо максимум зусиль, щоб всі недоліки в роботі навчального закладу були виправлені.

22 лютого цього року представником Міністерства Карпенком Є.А. представлено нового виконуючого обов’язки директора і знову ж таки з іншого вузу.

На наших очах відбувається рейдерське захоплення навчального закладу. Саме тому трудовий колектив просить Вас посприяти нам і врахувати думку членів колективу у приєднанні нашого навчального закладу до Київського національного торговельно-економічного університету. Просимо нас почути.

Щиро сподіваємося, що Ви не відмовитеся нам допомогти у винесенні справедливого рішення щодо долі нашого навчального закладу.

З повагою та надією
весь колектив навчального закладу

Світлина tsn.ua

peredplata