На Буковині 10 березня відзначили свято приходу весни «Мерцішор»

Як повідомляє управління культури облдержадміністрації, 10 березня у палаці «Академічний» відбувся XIX фестиваль «Мерцішор», організований обласним Товариством румунської культури ім. Міхая Емінеску. З нагоди свята гостей та учасників фестивалю привітали перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць та консул Генерального консульства Румунії у Чернівцях Корнеліу Чіботару.

У своєму вітальному слові Георгій Галиць підкреслив, що відродженню національних культур сприяє державна політика в галузі міжнаціональних відносин, мета якої – утвердження в Україні загальнолюдських принципів свободи, гуманізму, соціальної справедливості та рівноправності громадян всіх національностей. За його словами, це свято для Буковини має неабияке значення, адже тут у мирі і злагоді живуть представники понад 80 національностей, які зберегли свою культурну самобутність.

У фестивалі також взяли участь гості з Румунії та Молдови. Святковий настрій на фестивалі створили музичні колективи «Драгош Воде», «Перла», «Мерцішор», «Фіій арбороасєй», «Мугурєл», «Чобаній», «Рапсозій Ботошанілор», «Джордже Енеску».

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata