Буковинські чиновники знову обіцяють врожаї

Цього року відповідно до структури посівних площ області ярі культури передбачається засіяти на площі 200,7 тис. га. Про це сьогодні, 11 березня, під час апаратної наради інформував начальник управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Микола Олексюк. За його словами, зернові та зернобобові культури планують посіяти на площі 89,8 тис. га, у тому числі ранні ярі зернові культури займуть 21,8 тис. га, кукурудза на зерно – 68 тис. га, цукровий буряк – 2,4 тис. га, соняшник – 7,5 тис. га, сою – 44,7 тис. га, картопля – 33,5 тис. га, овочі – 12,5 тис. га.

«Сільськогосподарські підприємства області при прогнозованій потребі насіння 2,23 тис. тонн ярих зернових та зернобобових культур на сьогодні заготовили 2,6 тис. тонн, що складає 116,5%, – повідомив посадовець. – Крім того, засипано 4,5 тис. тонн сої – це 114,7% від потреби. Триває робота і щодо заготівлі гібридної кукурудзи та закупівля її з інших регіонів України з метою повного забезпечення потреб області насінням високої якості».

Як повідомив керівник управління, для проведення весняно-польових робіт сільськогосподарськими підприємствами області заготовлено 9,5 тис. тонн поживних речовин мінеральних добрив, що складає майже 97% від потреби. У сільгосппідприємства області надійшло 2 тис. 250 тонн дизельного палива – це 75% від потреби та понад 470 тонн бензину, або майже 82%.

Станом на сьогодні уже заготовлено майже 70% засобів захисту рослин, а забезпечуватимуть проведення комплексу весняно-польових робіт близько 10 тис. тракторів, інформував Микола Олексюк.

«Під урожай 2013 року в області посіяно понад 52 тис.га озимих зернових культур, що на 3 тис.га більше, ніж торік. Сходи озимих зернових культур становлять 100%», – підсумував начальник управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Микола Олексюк. Він прогнозує отримання у цьому році більшого урожаю збіжжя порівняно з торішніми показниками – а вони у 2012 році були рекордними.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata