Буковина готується до негоди 22-23 березня

Буковина готується до негоди 22-23 березняНачальник Чернівецького обласного гідрометеоцентру Тетяна Негадайлова повідомила, що протягом 22-23 березня на території краю очікуються складні погодні умови: 22 березня пройдуть опади у вигляді мокрого снігу, місцями хуртовини, а 23 березня очікується сильний сніг, зниження температури повітря до 10-15 градусів морозу та сильні пориви вітру.

Висота снігового покрову може скласти до 35 сантиметрів. Заступник начальника управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Чернівецькій області Олександр Томко повідомив, що у дні негоди рятувальники краю розгорнуть мобільні рятувальні пункти та стаціонарні пункти обігріву.

Начальник Служби автомобільних доріг краю Ігор Гах додав, що на час ускладнених погодних умов до прибирання доріг від снігу буде залучено 106 одиниць спеціальної техніки. За його словами, за потреби, ще 27 одиниць техніки організацій, підприємств й установ незалежно від форм власності та господарювання можуть працювати на дорогах місцевого та державного значення. Ігор Гах поінформував, що Службою автомобільних доріг краю заготовлено 514 тонн піщано-соляної суміші для посипання автошляхів області у дні негоди.

Прес-служба повідомляє, що спеціальні служби та структурні підрозділи області мають бути готовими до боротьби з негодою, яка пройде територією краю 22-23 березня.

peredplata