В Кострижівці виявили фінансових порушень на понад 150 тисяч гривень

Відповідно до Плану контрольно-ревізійної роботи Держфінінспекції Держфінінспекції в Чернівецькій області на ІV квартал 2012 року, працівниками Держфінінспекції в Чернівецькій області проведено ревізію формування та виконання селищного бюджету, фінансово-господарської діяльності установ, що утримуються за рахунок цього бюджету у Кострижівській селищній раді Заставнівського району.

Ревізією встановлено фінансових порушень, що призвели до збитків, на загальну суму 152,7 тис. грн., з яких в ході ревізії відшкодовано 13,0 тис гривень.

Так, внаслідок безоплатного використання протягом 2009-2012 років земельних ділянок без укладання відповідних договорів оренди, використання більших площ земельних ділянок, ніж зазначеного у договорах та несплати окремими юридичними та фізичними особами зобов’язань по укладених договорах оренди земельних ділянок, місцевими бюджетами втрачено доходів на загальну суму 85,4 тис гривень.

Крім того, внаслідок завищення підрядниками сум сплачених внесків до державних цільових фондів, загальновиробничих витрат, усередненого показника розміру кошторисного прибутку та адміністративних витрат, селищною радою у 2009 році оплачено завищену на 17,6 тис грн вартість робіт з поточного ремонту доріг смт. Кострижівка.

Внаслідок виплати заробітної плати за фактично невідпрацьований час, виплати грошової допомоги при виході на пенсію та надбавки за ранг у завищеному розмірі протягом ревізійного періоду зайво виплачено заробітної плати з нарахуваннями до державних цільових фондів на загальну суму 14,7 тис гривень.

Внаслідок проведення нарахувань до Пенсійного фонду із заробітної плати працюючих інвалідів за завищеними ставками, радою впродовж 2011-2012 років зайво сплачено 7,6 тис гривень.

За результатами ревізії на 7 посадових осіб складено адмінпротоколи за порушення законодавства з фінансових питань. До установи застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та ініційовано застосування фінансових санкцій у вигляді призупинення бюджетних асигнувань та зменшення бюджетних асигнувань на суму нецільового використання бюджетних коштів. Про результати ревізії проінформовано Заставнівській РВ УМВС.

Про це повідомляє прес-служба Держфінінспекції в Чернівецькій області.

peredplata