У Чернівцях відреставровано вхідні дерев’яні двері Чернівецького обласного художнього музею

Завершилися ремонтно-відновлювані роботи вхідних дерев’яних дверей Чернівецького обласного художнього музею, які тривали протягом 2012 року. Їх виконано за спонсорські кошти відповідно до зразків австрійських реставраторів із збереженням усіх технологій та рекомендацій для реабілітації конструктивних і декоративних елементів.

Майстрами із художньої обробки деревини було конструктивно відтворено верхню часину дверей у дзеркальному відображенні до нижньої частини, зняті старі нашарування фарби методом нагрівання та хімічним способом, відновлено втрачені елементи вітражних заповнень, доповнено латунні елементи декору з відновленням втрачених деталей; виготовлено нові ручки для відкривання дверей на місці втрачених за прикладом однієї автентичної; додатково проведено укріплення елементів конструкції масивних дверей за допомогою дерев’яних закладних елементів, інше.

У минулому році також була відреставрована металева вхідна брама унікальної пам’ятки архітектури, яка є окрасою та одним з найбільш відвідуваних туристичних об’єктів Чернівців.

Довідка

На звернення комунальної установи “Чернівецький обласний художній музей» 10.04.2012 року в приміщенні пам’ятки архітектури національного значення на Центральній площі,10 відбулося засідання робочої групи з обстеження та підведення підсумків проведених протягом 2012 року ремонтно-відновлювальних робіт вхідних дерев’яних дверей.

У 2002 році, за наслідками міжнародної наукової конференції «Архітектурна спадщина Чернівців австрійської доби», яка відбулась у 2001 році в Чернівцях, австрійськими фахівцями-реставраторами під час проведення майстер-класу у приміщеннях музею були здійснені часткові показові відновлювальні роботи дерев’яних вхідних дверей.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міській ради.

peredplata