Як у Хотині землю рятували

Як у Хотині землю рятували  Хотинські міські депутати зірвали спробу одного ТОВ, яке організувалося напередодні сесії міськради, заволодіти 12 гектарами землі.

Землю хотіли використати для розміщення сонячних батарей. Кажуть, що серед засновників фірми — колишні високопосадовці Чернівецької ОДА.
Оборудка зірвалася тільки через те, що депутат міської ради, місцевий священик Василь Савчук (на фото) засумнівався у правдивості юридичної адреси ТОВ. Було вказано у документах, що воно розміщене у місті Хотин по вул. Кобилянської, 15. Як з’ясував депутат, за вказаною адресою розташоване приміщення комунальної власності Хотинської міськради. І воно жодних угод про оренду цього приміщення ні з ким не укладало.

Депутат доходить висновку: якщо адреса фірми фіктивна, то й фірма може бути фіктивною. А звідси можливість купівлі землі не для тих цілей, які нібито декларуються. І те, що ТОВ створене напередодні сесії, ще більше насторожило депутатів. Вони пропонують цю землю не продавати без аукціону. Тоді значно зросте сума виторгу за неї.
Депутати просять правоохоронців перевірити порядність намірів товариства з обмеженою відповідальністю. І їхню законну реєстрацію та існування.
Що буде далі? Час покаже…
Вл. інф.

peredplata