У Чернівцях батько пішов проти сина

У Чернівцях сталася прикра новина. Там батько написав прокурору донос на рідного сина і попросив відкрити на нього кримінальну справу та посадити до тюрми, як мінімум, на 5 років.

У Чернівцях батько пішов проти сина

Сталася ця новина 2 грудня 2013 року. Чернівецьку міську раду пікетували студенти. Вони вимагали проведення позачергової сесії та виконання вимог протестуючих людей. Напередодні на мітингу майже 7 тисяч містян висловилися за те, аби уряд, президент та секретар Чернівецької міськради Михайлішин пішли «геть!». А вони не йдуть. Студентам до міськради близько. Майдан перейти. І перейшли. Стали на сходах і скандували: «Зека геть!», «Азарова геть!», «Михайлішина геть!». Під вечір депутати зібралися. Було їх 48. Розпочали сесію і прийняли рішення, де підтримали вимоги відставки уряду, президента та кари тим, хто бив студентів у Києві 30 листопада.

Цього було мало. Студенти не розходилися. Вони таки добивалися й Михайлішина «геть!». А він не йшов. То студенти й стояли. Стояли довго. Потім депутат Люба Сорохан з Ленківців скаржилася, що вона хотіла у туалет, але через студентів не змогла сходити. Вона обурилася і написала заяву прокуророві. Аби він посадив юнаків і дівчат на 5 років до тюрми. Бо вона хотіла у туалет. Цю заяву підписали ще 22 депутати. Прокурор заяву прийняв і доручив міліції провести слідчі дії. Коли міліціонери почали з’ясовувати, що там було 2 грудня, вони вжахнулися: щонайменше половина тих депутатів, хто доносив прокуророві на студентів, мали своїх дітей-студентів, котрі тоді були під мерією і вимагали відставки Михайлішина. Батьки «стукали» на своїх синів, матері – на доньок. А три викладачі вузів — на своїх студентів. Це викладач БНМУ Марина Гаєвська, викладачі ЧНУ Ростислав Білик та Ірина Зрибнєва. Коли студенти дізналися про вчинок викладачів-стукачів, вони дали клятву не ходити до них на лекції. Бо чого може навчити той, хто виступає проти українського народу, хто покриває злочини уряду Азарова, президента Януковича і партії регіонів? Це вони віддавали наказ втопити у крові студентів київський Євромайдан. І студенти прокляли цих людей навіки. Під прокляття потрапили названі викладачі чернівецьких вишів. Але найстрашніше сталося у сім’ях тих студентів, котрі пікетували міськраду, а тепер їхні батьки просять прокурора посадити дітей своїх до тюрми на 5 років. Це трагедія, сильніша за «Землю» Ольги Кобилянської!

Тільки зараз підлі депутати усвідомили те, що наробили. Вони йдуть до церкви, молять Бога, будують каплички і церкви, просять прощення за великий кровний гріх.
А прощення їм нема.
Петро КОБЕВКО

peredplata