Смерть на вулиці Головній

22-річна дівчина загинула під колесами тролейбуса третього маршруту. Трагедії могло не трапитися…

Минулого четверга приблизно між 15 та 16 годинами навпроти автовокзалу тролейбус №3, що рухався у напрямку р. Прут до зупинки «Дріжджзавод» (проміжок шляху від вул. Комарова до вул. Полєтаєва у Чернівцях) насмерть збив 22-річну дівчину.

— Загибла була мешканкою с. Товтри Заставнівського району, — каже старший інспектор УДАІ УМВС у області Іван Добровольський. – Вона переходила вулицю поза межами пішохідного переходу і зненацька потрапила під колеса тролейбуса…
За кермом перебувала 61-річна жінка. Її водійський стаж становить 40 років. Кажуть, вона знепритомніла на місці події й потрапила до лікарні.
За словами очевидців, дівчина переходила дорогу, розмовляючи по мобільному телефону. Раптом перечепилася – люди бачили, що застрягла на якусь мить підбором взуття у тріщині асфальтового покриття і, намагаючись вивільнитися, майже раптово впала під колеса «трійки». «Швидка допомога» їй вже була непотрібною – дівчина померла одразу…
У рідному селі загиблої Товтрах не можуть отямитися від горя та говорити бодай щось про трагедію. Дівчину похоронили минулої неділі. За словами односельців, похорони були дуже велелюдними. Людям страшно повірити в те, що Валечки більше немає серед живих.
Валя – наймолодша з трьох доньок у родині, нещодавно закінчила медичний коледж та навчалася заочно. Кажуть, дівчина була доброю та розважливою. Вона доглядала та виняньчила свою племінницю – доньку середньої з сестер, котра працювала за кордоном. Того злощасного дня Валя буцімто стала на облік як безробітна у Центрі зайнятості.
Ще розповідають, що вона мала купити додому плінтус. Родина планувала невдовзі переїхати до Чернівців. Як би там не було, достеменно причину трагедії 29 вересня на вул. Головній з’ясує слідство. Однак життя молодої людини, котра могла б жити та радіти кожному дню, на жаль, уже не повернути.
Досі не може оговтатися і жінка-водій. Чернівчани щиро співчувають обом сторонам. Багато хто картає ке-рівників тролейбусного управління, що не відправили працівницю на заслужений відпочинок, мовляв, у 61-річному віці не варто працювати водієм громадського транспорту, та ще й жінці…
Насправді ж адміністрація завжди була задоволена роботою саме цього водія і не пов’язує ДТП з її віком. Просто трагічний збіг обставин: неуважність та безпечність, нехтування правилами дорожнього руху досить часто призводять до невідворотної біди.
Бережімо ж себе, люди!

Наталія БРЯНСЬКА

P.S. УДАІ УМВС України у Чер-нівецькій області звертається до пішоходів, учасників дорожнього руху із застереженням бути особливо пильними при переході доріг і вулиць, не нехтувати елементарними вимогами безпеки пересування, не піддавати своє життя смертельній небезпеці та чітко дотримуватись Правил дорожнього руху. У зонах підвищеного ризику слід керуватись вказівками дорожньої розмітки і знаків, пам’ятати, що культура і безпека руху — поняття тотожні.
Пам’ятайте, що при переході проїжджої частини слід достеменно впевнитись у відсутності руху будь-яких транспортних засобів та у жодному разі в цей момент не розмовляти по мобільному телефону, що розсіює увагу та пильність.

peredplata