Обділені ветерани

Обділені ветерани9 травня ветерани Другої світової війни отримали і вдосталь уваги влади та її партії, і подарунки. На Буковині на пайки ветеранам не скупились. Як повідомляє ГМ «Опора», у Чернівцях ветерани одержали чи не найбільші продуктові пакети, на яких була символіка Партії регіонів. У них були макарони, олія, гречка, рис, цукор-рафінад, чай, шпроти, згущене молоко, горілка, цукерки. Орієнтовна вартість такого пакета – 135 грн. І ніхто, як завше, не зважав на закон. Бо ж ще 23 квітня 2012 року Центральна виборча комісія роз’яснила, що надання виборцям безоплатно товарів, що супроводжується згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців (не вважається підкупом роздача товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати, тобто 32 грн. 82 коп.). А тут, окрім символіки, товарів на 135 грн.!

Однак навіть оцих незаконних пайків не всі в повному обсязі отримали.

От яке надійшло на адресу газети «Час» звернення:

«Шановні представники влади!

Звертаються до Вас інваліди та ветерани Великої Вітчизняної війни, учасники бойових дій та вдови з с. Шубранець. Ми дуже вдячні Вам, що не забуваєте про нас у ці святкові травневі дні. Дякуємо Вам за благодійний пакет, але ми дуже обурені, що цей пакет до нас дійшов не в повному асортименті. Хтось спокусився нашими фронтовими «сто грамами», та ще засолодив собі душу цукром і згущеним молоком. А комусь не вистачило олії чи чаю.

Чому в Заставні люди одержали пакети в повному асортименті? У сусідньому селі Задубрівка — теж у повному. Крім того, склад пакета був показаний по телевізору і опублікований в газеті. То чому ж у селі Шубранець вони інакші? Ми дуже обурені таким вчинком чи то влади у Заставні, чи то представників, котрі роздавали пакети у селі. Невже можна так низько впасти, щоб витягти з пакета той мізер, який ми мали б одержати?

Ми дуже просимо Вас внести ясність у ситуацію, що виникла. Як можна було так вчинити і не задуматись про все те, що ми пережили заради сьогодення, де всі живуть під мирним небом, дихають свіжим повітрям і не чують цього страшного слова «війна».

Ми будемо дуже вдячні, якщо «зниклі» продукти будуть повернуті адресатам».

І під зверненням дев’ять прізвищ.

Ми зв’язались із Застав-нівською РДА, аби прояснити ситуацію. Та, як нам повідомили згодом, під час оперативного виїзду на місце посадовців у село Шубранець ніхто з перелічених осіб не підтвердив причетності до звернення та своїх претензій. Тобто влада нас запевнила, що в Шубранці усе спокійно і ветерани отримали все у такому об’ємі, який повинен був бути.

Підписанти ж кажуть, що до них ніхто не приходив і пайки були не в тому обсязі, як в сусідніх селах.

— Не було цукру, згущеного молока, горілки, — розповідають вони.

Отак от – у кожного своя правда. А висновки робіть самі.

Надія Вірна

peredplata