Яка зима чекає українців

Зимова погода прийде в Україну з 10 грудня. Катаклізмів, снігопадів і морозів під -30 ° С синоптики не обіцяють, але зиму прогнозують більш жорстку, ніж торішня. Про це пише \”Хвиля\”.

Яка зима чекає українців

У 2016 році українців чекає морозний січень і м\’який лютий, розповіла Сегодня заввідділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди гідрометеорологічного НДІ НАН України професор Вазіра Мартазінова,

«Окремі дні будуть дуже жорстокі і несподівані. У першій декаді грудня температура втримається вище норми, чекаємо до 7 градусів тепла. Але після 10 грудня очікуємо тривале похолодання (3-5 градусів морозу) до початку наступного року. Новий рік має бути морозний, з кінця грудня і до 10 січня можливі найнижчі температури: вночі місцями -10-15 градусів, – говорить Мартазінова. – Далі температура відновиться і піде вище норми на 3-4 градуси. Тобто лютого очікується м\’яким і з незначними опадами ».

За прогнозами Укргідрометцентру, наступаюча зима несподіванок не принесе. «Все три зимові місяці виявляться близькими до норми, як по температурі, так і по опадам», – запевнив нас замначальника Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко. Для грудня середня норма «по морозах» – мінус 2-4 градуси, для січня і лютого – 3-5 морозу, по опадам всі місяці в межах 20 мм (до 20 см снігу на місяць. – Авт.), На Новий рік нульова температура, сніг з дощем.

Думки народників різняться. Так, Валерій Некрасов обіцяє помірно холодну і малосніжну, але затяжну, до середини березня, зиму. На Новий рік він прогнозує нульову температуру і дощ зі снігом. Температура нижче -20 ° С можлива в лютому, потім почне теплішати. А Леонід Горбань пророкує морози до -15 ° С на початку грудня, а сильні снігу – в січні і лютому.

peredplata