Вересень на Буковині буде по-літньому теплим

Вересень на Буковині буде по-літньому теплим У понеділок, 5 вересня, стовпчик термометра підніметься майже до 30-ти градусів, а у наступні дні утримається температура +25-26º. Теплими будуть і два наступні тижні, невелике зниження температури синоптики очікують лише у третій декаді вересня.

За словами очільниці Чернівецького гідрометеоцентру Тетяни Негадайлової, на тлі сонячної, по-літньому теплої погоди дощів майже не буде.
Попри це, катастрофи із зволоженням загалом в області немає. Якщо минулий рік ледь не побив рекорд посухи, бо кількість опадів улітку 2015 року була лише на 2 міліметри вищою, ніж у найбільш посушливий за майже 150 років метеоспостережень 1946 рік, то цього літа дощів було більше. Однак йшли вони вкрай нерівномірно. У Чернівцях, наприклад, влітку випало майже у два рази більше опадів, ніж торік – 90 мм проти 45-ти, зате в окремих місцевостях Кельменецького та Хотинського районів, де дощів взагалі не було, справжня посуха, – каже головний синоптик області.

За її словами, цього тижня дощі пройдуть лише у вівторок та й то переважно у горах. У Чернівцях імовірність опадів невисока, невеликий дощ можливий лише у вівторок надвечір. Натомість вересень потішить теплом. У понеділок, 5 вересня, стовпчик термометра підніметься майже до 30-ти градусів, а у наступні дні утримається температура +25-26º. Теплими будуть і два наступні тижні, невелике зниження температури синоптики очікують лише у третій декаді вересня.

Джерело: Чернівецький промінь

peredplata