В Україну суне циклон: принесе хуртовини та штормовий вітер. На півдні можуть перекрити дороги

В Україну суне циклон: принесе хуртовини та штормовий вітер. На півдні можуть перекрити дорогиЦиклон з південного заходу Європи переміститься на південь та схід України. Про це на своїй сторінці у Facebook написала синоптик Наталка Діденко.

За її словами, цей циклон принесе суттєве ускладнення погодних умов.

\”На півдні та сході – зона АТО! – у п\’ятницю, 6 січня, випаде мокрий сніг, литиме дощ, налипання мокрого снігу, дуже складна ситуація на дорогах, там, де сніг, – хуртовини та штормовий вітер до 15-24 метрів за секунду\”, – йдеться у повідомленні синоптика.

Крім того, Діденко розповіла, що сьогодні основні опади перемістилися на північну частину України.

\”На дорогах ситуація ускладнюється, будьте обережними\”, – попередила вона.

Нагадаємо, в Україні 6-7 січня у зв\’язку зі вторгненням арктичного повітря очікується різке зниження температури у 15 областях вночі до 13-19 С морозу, місцями до 20-26 С морозу, вдень до 11-17 С морозу.

У багатьох містах вже відкрили десятки пунктів обігріву.

У Києві для прибирання доріг від снігу задіяно 263 одиниці снігоприбиральної техніки, повідомляє прес-служба КМДА.

\”Дорожники продовжують у посиленому режимі розчищати столичні дороги та вулиці від снігу. Так, у зв\’язку з посиленням опадів було збільшено кількість спецтехніки, залученої до роботи на вулично-дорожній мережі столиці\”, – йдеться у повідомленні.

Прибирання снігу на зупинках громадського транспорту й тротуарах, які закріплені за підприємствами корпорації \”Київавтодор\”, здійснюють 55 бригад із ручного прибирання у складі 403 осіб.

На території Закарпатської області 4 січня зафіксовано сходження двох лавин.

В свою чергу Миколаївщина готується перекрити усі дороги державного та місцевого значення відразу після початку снігопаду. Тому водіїв просять врахувати цю обставину і 6 січня не вибиратися з дому.

peredplata