До уваги буковинських вступників: як не загубитися у списках. Поради

До уваги буковинських вступників: як не загубитися у списках. ПорадиГромадянська мережа ОПОРА радить цьогорічним абітурієнтам ознайомитися з процедурами зарахування на навчання за кошт державного бюджету.

Зокрема, звертаємо увагу на дати та час оприлюднення списків вступників, рекомендованих до зарахування під час трьох етапів, та терміни подання оригіналів документів.

Нагадуємо, до 18:00 4 серпня абітурієнти мають змогу подати оригінали документів до ВНЗ.

Для зручності подаємо інформацію у вигляді інфографіки..

До уваги буковинських вступників: як не загубитися у списках. Поради

Також наголошу, що Громадянська мережа ОПОРА надає консультації абітурієнтам щодо механізмів захисту їхніх прав на рівний доступ до вищої освіти в Україні. Звернувшись за номером 044 222 57 27, вступники можуть отримати вичерпну інформацію про особливості конкурсного відбору цього року.

До уваги буковинських вступників: як не загубитися у списках. Поради

Консультаційний телефон працюватиме кожного робочого дня з 9:00 до 18:00 та у суботу з 10:00 до 14:00. Експерт надаватиме роз’яснення щодо процедури вступної кампанії на всіх її етапах, зокрема – подачі документів до приймальних комісій ВНЗ, зарахування на навчання за кошти державного бюджету та за кошти фізичних і юридичних осіб. Окрім цього, представники мережі ОПОРА приймають скарги від вступників, що стосуються вимагання хабарів за сприяння вступу до ВНЗ, незаконну відмову у прийомі заяв та документів тощо. У разі необхідності, юристи допоможуть оформити відповідні заяви.

peredplata