Зимові шкільні канікули на Буковині триватимуть сім тижнів

Зимові шкільні канікули на Буковині триватимуть сім тижнівЗимові шкільні канікули в Чернівецькій області триватимуть сім тижнів — з 24 грудня по 10 лютого. Про це на прес-конференції повідомила директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА Оксана Палійчук.

– Ми будемо рекомендувати навчальним закладам збільшити зимові канікули за рахунок скорочення кожного навчального семестру на 10 днів, а також за рахунок скорочення осінніх і весняних канікул, – пояснила директор департаменту.

Водночас по суботах школярі навчатися не будуть. Скорочення відбудеться за рахунок інтенсифікації навчального процесу — іншими словами, вчителі будуть об’єднувати теми. Осінні та весняні канікули скоротять на три дні кожні, при цьому весняні перенесуть до Пасхи. Водночас навчальні програми будуть виконані в повному обсязі.

До такого кроку освітян змушує необхідність зменшити споживання енергоносіїв, зокрема споживання газу освіта змушена скоротити на 34%.

Такий навчальний календар, за словами О.Палійчук, є рекомендаційним, кожен навчальний заклад має право встановити інші дати навчання і канікул.

Робота дошкільних навчальних закладів, спортивних шкіл, а також зарплата вчителів змін не зазнають.

Джерело

peredplata