У Чернівцях відбудеться конкурс на кращий проект з робототехніки

1 червня з 16:00  до 18:00 чернівчан запрошують на підсумки конкурсу проектів з робототехніки. Захід присвячений Дню захисту прав дітей.

Організатори –  центр робототехніки “Ботеон” та центр розвитку “STEAM Club”.

“Мета заходу – об’єднати талановиту, допитливу молодь, яка цікавиться інформаційними технологіями та прагне змінити світ на краще”, – зазначають организатори .

Усього в конкурсі взяло участь 120 дітей ВІКОМ від 8 до 14 років, які розробляли проекти у категоріях: MOBILE ROBOTІСS, SMART HOUSE, ПРОЕКТИ в програмі СЕРЕДОВИЩІ S4A, Game projects, ПРОЕКТИ НА ГРАФІЧНІЙ мові програмування ARDUBLOCK ТА ІНТЕГРОВАНОМУ СЕРЕДОВИЩІ ARDUINO IDE НА мові С ++. Створено 28 проектів.

Діти презентуватимуть власні проекти, над якими працювали упродовж року, а професiонали ІТ подiляться власним досвідом роботи та розкажуть про переваги, бонуси та умови самореалізації у світі науки та технологій.

Учасники зможуть:

– дізнатись про місце науки, зокрема робототехніки, математики, інформатики в сучасному світі та перспективи їх розвитку;

– відвідати демонстрацію проектів з робототехніки;

– відвідати виставку роботів;

– долучитись до боїв роботів на основі мобільних платформ;

– познайомимося з натхненними спікерами, у тому числі і з практиками у  ІТ-сфері;

– познайомитися з  виставкою творчих робіт учнів, виконаних у під час арт-курсу;

– відвідати виставку фоторобіт, над якими діти працювали упродовж курсу з фотомистецтва

Захід є безкоштовним та спрямованим на розвиток та популяризацію STEM-освіти у Чернівцях.

Для організації заходу просимо дозволити використання дворика ратуші у період з 16:00 до 18:00. 

 Довідка:

Програма Навчального центру «BOTEON» спрямована на розвиток логічного мислення, навичок програмування і конструювання у дітей, віком від 6 років. Викладання дітям базових курсів з інформатики, схемотехніки і роботі з інформацією сприяє формуванню інженерного способу мислення, придбання навичок для найбільш затребуваних, перспективних і добре оплачуваних професій, таких як програміст, розробник систем автоматики і робототехніки, інженер-конструктор.

Метою роботи Центру розвитку STEAM Club є  надання дітям важливих, для реалізації в майбутньому, знань з комп’ютерної інженерії, програмування та конструювання, природничих наук (фізики, хімії, біології, науки про Землю та астрономії), математики та інформатики, а також розвиток їхньої творчості.

 

 

 

 

 

 

peredplata