П\’ять новин, які ви могли проспати

П'ять новин, які ви могли проспатиКривавий теракт в Кенії, проблеми із біометричними паспортами, падіння цін на нафту – ось головні події ночі.

П\’ять новин, які ви могли проспати:

1. Внаслідок нападу сомалійських ісламістів на університет в Гариссі в Кенії загинули 147 студентів. При цьому 587 студентів вдалося звільнити з полону терористів, 79 молодих людей поранені.

2. У столиці Швеції Стокгольмі відбулося перше слухання з газової суперечки між Україною і Російською Федерацією. Українська сторона подала остаточний позов, тепер вона очікує відповідних дій з боку Росії.

3. Київський апеляційний адміністративний суд визнавав недійсним рішення Кабміну щодо соціальних виплат у Донецькій і Луганській областях лише на контрольованих українською владою територіях. Апеляційний суд залишив рішення Окружного адмінсуду Києва від 11 лютого без змін.

4. Ввечері 2 квітня різко впали ціни на нафту, коли стало відомо про успішні переговори між Іраном і \”шісткою\” міжнародних посередників щодо іранської ядерної програми.

5. На держпідприємстві \”Поліграфічний комбінат \”Україна\”, де виготовляються біометричні паспорти, вийшло з ладу обладнання, на якому здійснюється друк першої сторінки бланків закордонних паспортів. У зв\’язку з цим виробництво паспортів скоротилася до 4,5 тис. на добу, тоді як щодня підрозділи міграційної служби оформлюють понад 8 тис. заяв громадян на оформлення закордонних паспортів.
Більше читайте тут: http://tsn.ua/ukrayina/p-yat-novin-yaki-vi-mogli-prospati-419300.html

peredplata