П\’ять новин, які ви могли проспати

П'ять новин, які ви могли проспатиМожливість обстрілу Донецька, угрупування російських військ біля кордону і дата виведення із експлуатації ЧАЕС – ось головні події ночі

П\’ять новин, які ви могли проспати:

1. Розвідники вважають, що на ніч проти суботи бойовики планують використання реактивних систем залпового вогню. Не виключено, що провокативного обстрілу завдадуть і по самому Донецьку. Це може бути використано для звинувачення українських військових у порушенні перемир\’я та виправдання масованого наступу на позиції ЗСУ.

2. Заступник командувача АТО полковник Валентин Федичев заявив, що Росія зосередила біля кордонів України 53 тисячі військовослужбовців, до 420 танків, до 1920 бойових броньованих машин, понад 500 артсистем, майже 200 систем залпового вогню, понад 380 бойових літаків і майже 130 гелікоптерів. Такі розрахунки наведені \”без врахування техніки та особового складу так званої армії \”Новоросії\”, яка нараховує понад 31 тисяч осіб.

3. ЧАЕС завершує свою діяльність. На станції відбувають роботи із консервації та виведення із експлуатації. Роботи можуть тривати до 2028 року.

4. Члени диверсійної групи, затриманої співробітниками СБУ, готували вбивство народного депутата Олексія Гончаренка. Про це президент України Петро Порошенко заявив у п\’ятницю під час робочого візиту в Одеську область. За словами президента, диверсанти перехопили телефонні розмови депутата і планували теракт на його шляху.

5. У Єрусалимі на місці смерті та воскресіння Ісуса Христа молилися за Україну. Православні християни пройшли велелюдною ходою від місця, де колись була резиденція прокуратора Понтія Пілата до храму Гробу Господнього. У найскорботніший день року, в який згадують страждання і смерть Ісуса Христа, тисячі прочан несли хрести, а біля Голгофи та печери Воскресіння просили Бога зупинити страждання там, де вони нині є. Зокрема, спричинені війною в Україні. На прохання помолитись за мир в Україні відгукнулися майже всі прочани.
Більше читайте тут: http://tsn.ua/ukrayina/p-yat-novin-yaki-vi-mogli-prospati-420814.html

peredplata