Діти Франківська люстрували вчительку-сепаратистку

Діти Франківська люстрували вчительку-сепаратисткуДіти Франківська люстрували вчительку-сепаратистку

В Івано-Франківській школі №2 старшокласники влаштували «учнівську люстрацію» вчительці географії Наталії Боронило за антиукраїнські висловлювання і підтримку російської агресії. Про це Патріоти України повідомляють з посиланням на «Комсомольску Правду».

Викладачка ще під час Майдану засуджувала ситуацію в Києві, а пізніше, в розпал конфлікту на Донбасі, зле відгукувалася про бійців АТО, називаючи їх вбивцями. Так як у багатьох учнів родичі беруть участь у бойових діях на Сході України, діти відчули себе ображеними і розповіли про те, що трапилося батькам і директору школи.

Останні порадили вступити в дискусію з вчителям прямо на уроці, але Боронило не захотіла навіть слухати дітей. Підсумком всієї ситуації стала листівка з текстом “Ні сепаратизму!”, Яку повісили на двері кабінету географії. А вже через кілька днів старшокласники влаштували їй коридор ганьби – вишикувавшись у класу, кілька разів вигукнули “Ганьба!” на адресу вчительки.

За словами директора, це тривало кілька хвилин. Пізніше всі учасники акції написали пояснювальну директору школи Володимиру Засідко, а сама Наталя Боронило негайно пішла на лікарняний з діагнозом “гіпертонічний криз” і звернулася зі скаргою в управління освіти Івано-Франківського міськвиконкому на дітей і колектив, які нібито переслідують її за антивоєнну позицію. “У відповідь на письмову скаргу вчительки географії івано-франківської школи № 2 Наталії Боронило і клопотання дирекції школи була створена комісія, яка продовжує вивчати ситуацію в навчальному закладі. Серед учнів і вчителів школи провели анкетування, психологічну співбесіду, щоб точно з’ясувати, що саме відбувалося на уроках географії. Також є офіційні пояснення і характеристика Боронило від дирекції школи.

Правда, з вчителькою поспілкуватися досі не вдалося – вона на лікарняному. Коли Боронило вийде на роботу, комісія продовжить розгляд справи”, – зазначають в управлінні освіти Івано-Франківського міськвиконкому . Сам директор школи підкреслює, що раніше до вчительки географії претензій не було.

Однак вона показувала колективу російсько-пропагандистські матеріали і розповідала, що Сталін – темний геній. У підсумку вона перестала з’являтися в учительській і стала заходити тільки за журналом. Останній раз, коли Боронило приходила до школи на збори трудового колективу, їй запропонували звільнитися через те, що учні не бажають у неї вчитися.
Джерело: http://patrioty.org.ua/diti-frankivska-lyustruvali-vchitelku-separatistku/

peredplata