«Нічним вовкам» Путіна відмовили у в’їзді до Польщі

«Нічним вовкам» Путіна відмовили у в’їзді до ПольщіУчасники скандального російського мотоклубу «Нічні вовки», який відомий підтримкою президента Росії Володимира Путіна, не зможуть потрапити до Польщі, їм відмовили у в’їзді на територію Польщі. Про це рішення йдеться в дипломатичній ноті, яку польське МЗС передало в посольство Російської Федерації у Варшаві.

Міністерство обґрунтувало своє рішення тим, що польська сторона не отримала детальної інформації про графік перебування російських байкерів на території країни, їхній маршрут та місця нічлігів.

У Варшаві наголошують, що такі дані необхідні для того, щоб гарантувати російським мотоциклістам відповідну безпеку.

Учасники мотоклубу «Нічні вовки» збираються потрапити до Берліна 9 травня, щоб проїхатися містом з так званим прапором перемоги. Заяви мотоциклістів про те, що вони їхатимуть через Польщу наразилися на гостру критику з боку польських неурядових організацій та багатьох політиків.

У Варшаві побоюються, що рейд «Нічних вовків» може супроводжуватися небезпечними провокаціями, оскільки цей російський мотоклуб відомий своїми шовіністичними поглядами, а також підтримкою проросійських сепаратистів на сході України.

Джерело

peredplata