БПП заявляє про поранення свого депутата під час бійки футбольних фанатів у Києві

БПП заявляє про поранення свого депутата під час бійки футбольних фанатів у КиєвіПід час сутички польських і українських футбольних фанатів у Києві був поранений народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Андрій Антонищак, повідомили у прес-службі БПП.

За повідомленням, інцидент стався 20 серпня ввечері на Михайлівській площі Києва.

«Вчора на Михайлівській площі відбувалось зібрання сотників самооборони Майдану, де розташований офіс організації. Ми стали свідками того, як фанати польського футбольного клубу «Легія» нападали на українських правоохоронців. Намагалися бити їх, стягували з них шоломи і викрикували антиукраїнські гасла. Це абсолютні безчинства і не припустимі дії зі сторони іноземних громадян по відношенню до українських правоохоронців і до нашої держави. Я не міг залишатися осторонь і підійшов до місця сутичок з тим, щоб заспокоїти хуліганів, так як я володію польською мовою», – цитує слова Антонищака прес-служба БПП.

За його словами, польські фанати кинули йому під ноги світло-шумову гранату, внаслідок чого депутат отримав поранення ноги.

Антонищак також повідомив, що після звернення до лікарів, його стан задовільний.

20 серпня перед грою між луганською «Зорею» і польською «Легією» в центрі Києва сталися сутички між уболівальниками.

Внаслідок сутичок до органів внутрішніх справ Києва доставлено 13 осіб, один із них – неповнолітній.

До медичних закладів звернулися четверо осіб, які зазнали тілесних ушкоджень під час подій у центральній частині столиці. Серед потерпілих – один працівник міліції.

Джерело

peredplata