Українця нагородять італійською медаллю «За громадянську доблесть»

Українця нагородять італійською медаллю «За громадянську доблесть»

Заробітчанин із села Колодіївка Тернопільської області Анатолій Король став героєм Італії. Його посмертно нагородять золотою медаллю «За громадянську доблесть». Це рішення вже підтримали 23 депутати італійського парламенту. Лист-подання зараз на розгляді у президента Республіки, — пише італійське видання la Repubblica.

Анатолій Король загинув, намагаючись запобігти пограбуванню в супермаркеті італійського містечка Кастелло-ді-Цистерна. Зазначимо, що в торговому закладі він був зі своєю півторарічною донькою. Загалом в українця лишилося сиротами троє дітей. КНК Медіа щиро співчуває земляку, який на увесь світ продемонстрував сміливість та кинувся захищати людей від озброєних злочинців.

Анатолій — єдиний із покупців, хто вирішив завадити двом грабіжникам у масках пограбувати магазин. Вступивши в бійку зі злодієм, він вже почав перемагати, але підступні два постріли напарника бандита обірвали життя героя.

«Усі інші покупці стояли, як вкопані, — ніхто не допоміг. Ми всі повинні вчитися в Анатолія Короля так реагувати в критичних ситуаціях», — сказала префект Неаполя Джерарда Марія Панталоне.

Грабіжників-вбивць італійська поліція знайшла та заарештувала за тиждень. Ними виявилися два зведені брати: Марко ді Лоренцо (32 роки) та Джанлука Лануалє (20 років). Стріляв в Анатолія молодший брат, а італійська преса пише, що вони — сини місцевого боса, Вінченцо Лануалє.

На честь сміливого українця мер містечка, де сталася трагедія, 6 вересня оголосив день жалоби. Єпископ Беньяміно Де Пальма відслужив месу в пам’ять Анатолія Короля. Мешканці пройшли вулицями міста із запаленими свічками.

Сьогодні, у четвер, тіло героя буде транспортовано в Україну у супроводі його дружини і близьких. Цю останню подорож буде підтримувати українське консульство і особисто мер міста Кастелло-ді-Цистерна Клементе Соррентіно.

Яворський Костянтин

Джерело

peredplata