Тортури щодо одного з лідерів УНА-УНСО, Правого сектору Миколи Карпюка в Чечні

Тортури щодо одного з лідерів УНА-УНСО, Правого сектору Миколи Карпюка в Чечні

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Микола Карпюк, заступник лідера Правого сектора (один із головних його організаторів і засновників загалом), якого росіяни (ФСБ) викрали в березні 2014 році, розповів про тортури, які до нього застосовували співробітники спецслужб РФ, вибиваючи зізнання в участі у війні в Чечні. Тортури Карпюк описав у своєму листі до Європейського суду з прав людини, який є у нашому розпорядженні (УНА-УНСО)
“Руки мої були зв’язані за спиною наручниками. Мені зв’язали мотузками ноги і руки, наручники зняли. До другого пальця правої ноги і середнього пальця правої руки приєднали клеми. Потім почали пропускати через мене електричний струм з різною тривалістю: то десятки секунд, то короткими ударами, то тривалий час. Скільки часу це тривало не знаю.
Я ні в чому не зізнавався, оскільки не брав участі в бойових діях,” — розповів Карпюк. Після цього його чотири доби тримали в кутку слідчої кімнати розміром метр на метр, і весь цей час не давали спати.
“Через тортури електрикою у мене оніміли пальці рук. Я їх погано відчував. Вивозили мене для цих “процедур” чотири ночі. Струм пропускали через різні частини тіла: через все тіло, через серце, через статеві органи. Мені засовували під нігті якісь голки, але я болю не відчував, напевно через те, що не відчував пальці рук,” – розповів українець.
Він також пояснив, чому зрештою вирішив визнати свою вину. “Максим (старший групи) сказав, що вони втомилися від моєї впертості і він дав команду схопити мого сина і привезти, щоб на моїх очах піддати його тим же тортурам. Він так само сказав, що привезуть і дружину, якщо вийде. Але їм буде достатньо і сина. Я заявив, щоб не чіпали сина і дружину, я готовий визнати провину і підписати всі необхідні документи,” — зазначив Карпюк.
Не буде вам прощення, москалі! Не буде!

peredplata