У Мукачевому спалили будинок кандидата від БПП

У Мукачевому спалили будинок кандидата від БПП

Син місцевого циганського барона розстріляв людину у центрі міста

У Мукачеві Закарпатської області в ніч на 9 жовтня сталося вбивство, яке переросло у погром і підпал будинку самопроголошеного ромського барона, пише Мукачево.nеt.

За повідомленням правоохоронців, опівночі, 9 жовтня, двоє хлопців 1992 та 1997 року народження йшли додому. На перехресті вулиць Івана Франка і Трудової вони зустріли іншого хлопця, з яким у них виникла сварка. Один з них наніс удар іншому.

Одразу після цього до них під\’їхало авто марки «GMC», з якої вийшли громадяни 1962 та 1981 року народження, які теж вступили у сварку з хлопцями. Трохи згодом один з них вистрелив у хлопця із автомата Калашникова.

Як повідомив прокурор Мукачева Віктор Данканич, близько 2:00 ночі, на пульт чергового міського райвідділу надійшло повідомлення від лікаря Мукачівської ЦРЛ про те, що у лікарні від вогнепального поранення помер 18-річний чоловік.

Начальник мукачівської міліції полковник Валентин Іщук повідомив, що чоловік, який вистрелив у 18-річного хлопця ромської національності – це Олах Калман Калманович, 1981 року народження, з кримінальною кличкою «Чіпі», син самопроголошеного місцевого ромського барона та кримінального авторитета Калмана Лакатоша.

На сайті Центральної виборчої комісії зазначається, що Олах Калман – кандидат до Мукачівської міської ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» у 21 окрузі.

Про те, що підозрюваний в убивстві – це Олах Калман також повідомив народний депутат Віктор Балога. Він також повідомив, що проти Калмана в МВС порушено понад десять кримінальних справ.

Видання Мукачево.nеt пише, що убитий 18-річний ром мав особистий конфлікт з молодшим сином Калмана. З\’ясовування стосунків між ромами закінчилось стріляниною.

Відразу після появи інформації про смерть хлопця, близько 4-ї ранку, обурений натовп ромів вирушив до помешкання Калмана Лакатоша. За версією міліціїї, роми влаштували самосуд і підпалили маєток кримінального авторитета коктейлями Молотова. Унаслідок пожежі згорів будинок, господарські приміщення та чотири автомобілі. Пожежників, які хотіли загасити пожежу, не допускали до будинку поки він не згорів.

Як стало відомо Mukachevo.net, підозрюваний у вбивстві Олах Калман намагався втекти за кордон. Оскільки міліція не затримала його відразу після вбивства, то він зміг спокійно покинути місто. Калмана затримали на кордоні разом з сім\’єю після того, як в області було оголошено план перехоплення. Згодом затримали і самого «барона».

Батько убитого хлопця стверджує, що у нього давно був конфлікт із Калманом Лакатошем. За його словами самопроголошений барон є кримінальним авторитетом і наркоторговцем.

Слідство відкрило кримінальне провадження за ч1 ст. 115, «Умисне вбивство».

ZAXID.NET звернувся до обласної організації партій «Блок Петра Порошенка «Солідарність» із проханням пояснити, як Олах Калман з’явився у списках кандидатів у депутати партії.

Керівник секретаріату партійної організації Андрій Риба заявив, що кандидатуру Калмана запропонувала БПП ромська громада Мукачева.

«Позиція партії була така, що ми дослухаємося до нацменшин, оскільки Закарпаття – багатонаціональний регіон. І ми включаємо до списків людей, яких пропонують нацменшини», – заявив Риба.

За його словами, Олах Келман під час подачі документів до партії підробив їх.

«У цього Келмана Келмановича було змінено по-батькові. У документах він був Ласлович, а ми, зізнаючись чесно, не догледіли цього, – каже керівник секретаріату. – Цю людину нам рекомендувала ромська громада і ми довірились їм».

Після інциденту, який трапився сьогодні уночі, міська організація БПП у Мукачеві зібралась на термінове засідання і виключила зі списку Олаха Калмана. Документи про це відразу надіслали до міської виборчої комісії.

Андрій Риба каже, що тепер партія ще раз перевірить біографії усіх кандидатів у своїх списках.

Джерело

peredplata