Британська розвідка назвала ім\’я ймовірного організатора вибуху на борту A321

Британська розвідка назвала ім'я ймовірного організатора вибуху на борту A321Британські спецслужби впевнені, що вибух на борту авіалайнера \”Когалимавіа\” організували бойовики організації \”Вілайят Сінай\” − єгипетського осередку терористичної організації \”Ісламська держава\”, повідомляє The Sunday Times з посиланням на власні джерела.

Лідер угруповання Абу Усаса аль-Масрі уклав угоду \”Ісламською державою\” в минулому році в Сирії.

Уряд Великобританії підтвердив, що якщо аль-Масрі викличе інтерес у слідства, то Лондон міг би запропонувати допомогу Росії і Єгипту в його ліквідації або затримання.

Якщо таке рішення буде прийнято, до Єгипту, ймовірно, відправлять бійців британського підрозділу спеціального призначення SAS (Special Air Forces).

У середу, 4 листопада, представники організації \”Ісламська держава\” в Єгипті вже вдруге заявили про свою причетність до авіакатастрофі російського пасажирського літака компанії \”Когалимавіа\” на Синайському півострові. На цей раз бойовики розмістили в Мережі аудіоповідомлень, в якому пообіцяли \”у свій час\” розповісти всьому світові, яким чином вони змогли збити A321.

3 листопада російське джерело в технічній комісії, що розслідує авіакатастрофу, застеріг від передчасних висновків про причини катастрофи літака. Він зазначив, що регулярно з\’являються у ЗМІ висновки про причини катастрофи, зроблені до закінчення офіційного розслідування, вкрай ускладнюють роботу офіційної технічної комісії.

Раніше прем\’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що хоча на даний момент немає повної впевненості в тому, що рейс A321 російської авіакомпанії \”Когалимавіа\” був підірваний, але \”здається все більш імовірним, що сталося саме це\”.

До версії про теракт схиляється і президент США Барак Обама. \”Я думаю, є можливість того, що була бомба на борту, і ми ставимося до цього дуже серйозно\”, – сказав Обама.

За матеріалами:DT.UA

peredplata