Що відбулося в Парижі в криваву п\’ятницю, 13-го

Що відбулося в Парижі в криваву п'ятницю, 13-гоЧерез напади терористів \”ІД\” загинули щонайменше 153 особи.

Пізно ввечері 13 листопада в столиці Франції Парижі внаслідок серії вибухів і стрілянини, за даними станом на 4:00 суботи, 14 листопада, за Києвом, загинули щонайменше 153 особи, з них 112 – загинули в концертному залі Bataclan.

Відповідальність за напад взяли на себе терористи \”Ісламської держави\”.

Теракти відбулись у шести локаціях.

Вибухи біля \”Стад де Франс\”

Біля стадіону \”Стад де Франс\”, де відбувався товариський матч між збірними Франції та Німеччини, сталися три вибухи. За матчем спостерігав президент Франції Франсуа Олланд, після теракту його негайно евакуювали зі стадіону. Потім були евакуйовані й інші глядачі.

Поліція повідомила, що два вибухи здійснили терористи-смертники, ще один привів у дію вибуховий пристрій. Внаслідок цих вибухів загинули чотири людини, 50 поранених.

Захоплення і розстріл заручників в концертному залі Bataclan

Одночасно з вибухами на стадіоні терористи взяли в заручники відвідувачів в концертному залі Bataclan, де відбувався концерт американського рок-гурту The Eagles of Death Metal. За деякими даними, в залі перебували до 1,5 тисячі осіб.

Велику кількість глядачів терористи захопили в заручники, а потім почали розстрілювати всіх без розбору. Крім того, вони підірвали всередині зали кілька гранат. Унаслідок нападу загинуло 112 людей.

Після штурму залу Bataclan поліція знищила трьох терористів.

Розстріл людей у ресторані

Крім того, кілька людей розстріляли відвідувачів ресторану \”Маленька Камбоджа\”, який розташований недалеко від редакції сатиричного журналу Charlie Ebdo, який зазнав нападу терористів \”Аль-Каїди\” в січні 2015 року.

Внаслідок нападу у камбоджійському ресторані загинули, за непідтвердженими даними, 11 людей.

Загальна кількість загиблих

У цілому поліція повідомляє про шість нападів у різних районах міста. Унаслідок цих терактів, станом на 4:00 за київським часом 14 листопада, загинули 153 особи — це офіційна інформація: 112 осіб загинули під час штурму концертного залу і 41 — у результаті інших нападів. Кількість може збільшуватись.

Хто це зробив

Відповідальність за серію терактів взяло на себе терористичне угруповання \”Ісламська держава\”. Бойовики заявили, що мстяться за Сирію, а їхні атаки — це \”11 вересня Франції\”.

Ранок суботи

На ранок суботи, 14 листопада, поліція Франції повідомила про знищення всіх терористів. За даними поліцейських, усього загинули вісім терористів. Семеро з них – від самогубних вибухів.

По всьому світу влаштовують жалобні заходи у пам\’ять про загиблих: до посольств несуть квіти, будівлі у різних містах підсвітлюють у кольори французького прапора, перші особи держав висловлюють співчуття. Попри те, що у Франції оголосили закриття кордонів, авіа- та залізничне сполучення не припиняється.
Більше читайте тут: http://tsn.ua/svit/scho-vidbulosya-v-parizhi-v-krivavu-p-yatnicyu-13-go-533715.html

peredplata