Бойовики в рясах: Московський патріархат відправляє на Західну Україну семінаристів-\”тітушок\”

Бойовики в рясах: Московський патріархат відправляє на Західну Україну семінаристів-"тітушок"Релігійні громади з Московського патріархату все частіше хочуть перейти до Київського.

В Українську православну церкву Московського патріархату призначили двох емісарів із правами, вищими, ніж у митрополита. Їхнє завдання – завадити переходам вірян від Московського патріарха Кирила до Київського патріарха Філарета.

Мало того, мовиться про застосування цими \”воїнами\” Кирила бойових загонів. Кореспондент ТСН Сергій Гальченко побував у трьох областях і \”найгарячіших точках\” протистояння. Російська православна церква задіює всі важелі, аби втримати парафії і майно. Кров – уже не дивина.

Російська православна армія вже давно стріляє в українців на східному фронті. Але, здається, Московський патріархат вирішив поширити бойовий досвід і на Західну Україну. Причина проста. Тут місцеві парафії одна за одною переходять із Московського в Київський патріархат. Тож вище керівництво церкви патріарха Кирила призначило двох спеціальних емісарів із надзвичайними повноваженнями. Подейкують, ці \”святі воїни\” не тільки перебирають на себе управління західними єпархіями під час приїзду і здатні поставити на місце якого-завгодно митрополита, а й можуть направити в регіон спеціальні загони \”казаків\” і спортивного вигляду семінаристів у будь-яку гарячу точку.

ТСН відвідала три області – Рівненську, Тернопільську та Закарпатську. У цих регіонах переходи під юрисдикцію Київського патріархату закінчувалися масовими сутичками. Села Катеринівка, Птича та Пилипець – усюди спортсмени-семінаристи, обдерті кулаки і роз\’юшені обличчя.

Держава Україна наразі демонстративно відхрестилась від питання переходів. Та найпевніше, це лише примножить кількість конфліктів і розбитих облич. Особливо після завершення формування силових загонів Московського патріархату. Емісари Кирила зроблять усе, аби Україна не мала власної помісної православної церкви.

peredplata