Вночі у Львові було пошкоджено два відділення «Сбербанку Росії» – активісти. ДОПОВНЕНО

Вночі у Львові було пошкоджено два відділення «Сбербанку Росії» – активісти. ДОПОВНЕНОГромадські активісти зі спільноти «Varta1» повідомили, що в ніч на понеділок невідомі пошкодили у Львові приміщення двох відділень «Сбербанку Росії». Про це йдеться на сайті активістів.

Згідно з повідомленням, на вулиці Івана Франка, поблизу Стрийського ринку, в банку виникла пожежа, на місце викликали пожежників. А на проспекті В’ячеслава Чорновола невідомі кинули у вікно «Сбербанку Росії» запальну суміш. За попередніми даними, пошкоджена фасадна частина.

Інформації від рятувальників про гасіння пожежі і коментарів від поліції про ці факти наразі немає.

20 лютого в Києві протестувальники під прапорами здебільшого ОУН зібралися біля приміщення «Сбербанку Росії» в районі станції метро Арсенальна, дехто з них кидав у вікна каміння, але значних пошкоджень завдати не вдалося, бо дорогу активістам перекрив кордон поліції. Це сталося після того, як ті ж таки протестувальники закидали камінням офіс компанії «СКМ» мільярдера Ріната Ахметова, а також розтрощили приміщення «Альфа-банку» у столиці.

Джерело

У Львові горіли «Сбербанк Росії» та «ВТБ Банк»
Ще одне відділення «Сбербанку» намагалися підпалити

У ніч на 22 лютого Львові сталася велика пожежа у одному з відділень «Сбербанку Росії» та у відділенні російського «ВТБ Банку».

Як повідомили в департаменті з питань цивільного захисту ЛОДА, о 1 годині ночі надійшло повідомлення про пожежу по вул. І.Франка, 79 у відділенні «Сбербанку Росії», який розташований на першому поверсі трьохповерхового житлового будинку поблизу Стрийського ринку.

Вогонь знищив речі побутового вжитку на площі 25 кв. м, пошкодив перекриття та речі на площі 100 кв. м. Під час гасіння пожежі надзвичайники вивели з квартир над банком 12 людей.

Також о 1 ночі до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу чотирьохповерховій будівлі «ВТБ Банк» на вул. Стрийській біля податкової. Вогнем знищено речі побутового вжитку на площі 15 кв. м.

Окрім цього, за інформацією спільноти «Варта1», цієї ж ночі була спроба підпалити ще одне відділення банку на проспекті Чорновола, 2б навпроти готелю «Львів». Там невідомі кинули у вікно банку з запальною сумішшю. Пошкоджене лише вікно. На місце події прибула пожежна машина.

Нагадаємо, 20 лютого після віче на Майдані Незалежності в Києві учасники ходи до дня вшанування пам’яті героїв Небесної сотні вчинили погроми в офісах холдингу «СКМ» бізнесмена Ріната Ахметова, а також у відділеннях «Альфа-Банку» та «Сбербанку Росії».

Повідомлялося, що участь у погромах брали представники батальйону ОУН Миколи Кохановського.

В свою чергу, голова ОУН Богдан Червак заявив, що Організація українських націоналістів не має жодного відношення до цих погромів.

Джерело

peredplata