Помилка пілота, чи російських ПВО?

Помилка пілота, чи російських ПВО?Якщо про збиття малайзійського лайнера МН17 світ призабув і Володимиру Путіну про цей гріх вже й не згадують, то збиття російськими ПВО неподалік українських кордонів ще одного закордонного пасажирського лайнера – це вже занадто.
Тим більше в переддень візиту до Москви глави Держдепу США Джона Керрі.

Саме цим, мабуть, і слід пояснити дивну легенду про двогодинне кружляння над аеропортом Ростова літака компанії FlyDubai – Боінг 737, рейс FZ981.

Врешті решт за невідомих причин літак упав, розбився, а від такого падіння з висоти не більше 1 000 метрів літак розпався на міріади дрібних шматочків по усій злетно-посадочній смузі аеропорту.

Саме ця обставина дивує дестятки авіаекспертів. Не можуть вони пригадати бодай один такий випадок, щоб після падіння літака на місці аварії не було жодного крупного фрагменту його корпусу. Ані двигунів, ані фюзеляжу, ані шассі,.. і в тому числі тіл пасажирів. Причому масштабної і тривалої пожежі літака не спостерігалось. З якоїсь \”лівої\” відеокамери, з поза меж аеропорту було щось помітне на спалах.

Російські чиновники повідомляють, що бортові самописці (чорні скриньки) знайдено. Однак вони настільки пошкоджені, що розшифрувати запис неможливо. Тіла, чи останки людей розпізнати також не можливо – від них не залишилось нічого.

Але важливо знати іншу деталь. Відомо, що 19 березня на території Ростовської області проводились навчання ПВО. Навіть у відкритих джерелах повідомлялось, що неподоалік українського кордону Ростовської області були встановлені додаткові РЛС. Одна із найбільш популярних і поширених версій – літак був помилково збитий під час цих навчань. Скандал необхідно було гасити, замітати сліди. Цим і пояснюється, що в терміновому, авральному порядку завезено на авіаполе ростовського аеропорту купи сміття і металобрухту, які б нагадували уламки злощасного літака.

Усім зрозуміло тепер, що \”зариту собаку\” слід шукати не в ростовському аеропорті, а ближче до українського кордону.

Ростислав Демчук

peredplata