Безкарність вбиває

Безкарність вбиваєСьогодні українські журналісти опинилися в іншій реальності. Убивство журналіста Павла Шеремети засвідчило – смертельна небезпека очікує на журналістів не лише в зоні бойових дій, але і під їх будинком від цілеспрямованих терористичних та кілерських атак.

Завдання правоохоронних органів та влади – забезпечити швидке і ефективне слідство для з’ясування не лише безпосередніх виконавців, але і замовників убивства. Завдання суспільства – переосмислити роль журналістики у громадянському розвитку, визнати, що без вільної журналістики немає вільного суспільства. Завдання журналістів – об’єднатися для відстоювання свого права на професію та безпеку.

Варто нагадати, що до цієї трагічної новини чи не щодня в Україні траплялися інші випадки нападів на журналістів, перешкоджанню їх професійній діяльності, підпалів авто. Слід відзначити, що неналежний рівень реакції влади із розслідування подібних злочинів та невисокий рівень уваги суспільної думки на межі із байдужістю є одними з чинників повторення злочинних посягань.

Байдужість вбиває! Безкарність вбиває!

НМПУ висловлює свої глибокі співчуття колективу «Української правди», рідним і близьким Павла Шеремети, який у нашій пам’яті завжди залишиться усміхненою «сонячною» людиною.

peredplata