Чому ФСБ обрала в жертву Павла Шеремета

Чому ФСБ обрала в жертву Павла ШереметаНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

Вбивство в Києві відомого журналіста Павла Шеремета потрясла світ. Кожен зустрів цю вістк по своєму. Для мене особисто – це був шок. Адже Пашу вважаю колегою саме українського цеху журналістів.

Одразу на очі потрапила реакція російського МЗС у виконанні скандальнозвісної Марії Захарової: \”Украина – это система, которая убивает не только журналистику, но и журналистов\”. Далі усі російські пропагандистські ЗМІ зробили інакший наголос: \”В Украине убит российский журналист\”.

Мало хто з росіян вникатиме ким насправді був Павло Шеремет. В свідомість росіян закладене твердження що в Україні вбили чергового російського (а не білоруського, чи українського) журналіста.

Тепер спробуймо збагнути логіку російських спецслужб. Чому саме Павло Шеремет став жертвою кривавої машини ФСБ? Адже ж Павло не відзначався як затятий борець з корупцією, мафією, не був настільки небезпечний і запеклий щодо режиму Путіна. Так, критикував, а хто не критикував?

Тут мені вбачається аналогія з Бузиною – сам вбили, самі й першими на рівні президента істерику закотили… Проглядається такий графік в роботі російських спецслужб: раз на рік вбивати в Україні журналіста, який би мав хоч якесь відношення до Росії.

Якщо мені вдалося збагнути логіку російських спецслужб, то ми можемо здогадатись, хто стане їх наступними жертвами.

Звичайно, я хотів би помилятись, але все ж таки думаю, що панам Євгену Кисельову і Матвію Ганопольському слід вжити всіх заходів безпеки. Вбивці з ФСБ не дрімають.

peredplata