В мережі з’явилось відео сутички працівників НАБУ і ГПУ

В мережі з’явилось відео сутички працівників НАБУ і ГПУВ мережі з’явилось відео сутички НАБУ і ГПУ, що відбулися 12 серпня, на якому співробітників прокуратури зображено \”жертвами свавілля НАБУ\”.

Запис опубліковано користувачем Carl Gun, це єдине відео на його каналі в youtube.

Як повідомлялося, 12 серпня під час проведення прихованого спостереження за об’єктом в одному із кримінальних проваджень, розслідуваних детективами НАБУ, до приміщення, в якому перебували працівники Бюро, намагалися проникнути працівники Генпрокуратури, у зв’язку виявленням стаціонарного посту спостереження за своїми співробітниками за адресою вул. Симона Петлюри, 7/9 у Києві, який вони вважають незаконним.

У НАБУ заявили, що усі слідчі дії за місцем інциденту відбувалися за рішенням суду у повній відповідності до закону.

12 серпня Начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк заявив про побиття спецназом НАБУ 3 співробітників прокуратури у Києві.

Водночас, директор НАБУ Артем Ситник заявив, що ГПУ затримала двох \”технічних\” працівників НАБУ, які проводили негласні слідчі дії.

Ситник уточнив, що співробітників НАБУ тримали в кабінетах і у підвалі Генпрокуратури.

\”В той же час, представники ГПУ протримали працівників НАБУ протягом 11 годин. Є факти того, що проти них застосовувався фізичний і психологічний вплив\”, – сказав він.

Крім того, з розповіді співробітників НАБУ випливає, що Сус (прокурор департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ) був присутній при погрозах розправою у будівлі ГПУ і допиті. Зокрема цьому працівнику він сказав \”Вам кришка\”.

peredplata