Вбивство Шеремета. День 33: допитано понад 500 осіб, опрацьовують 4 версії

Вбивство Шеремета. День 33: допитано понад 500 осіб, опрацьовують 4 версіїУ розслідуванні вбивства журналіста та одного з керівників \”Української правди\” Павла Шеремета допитано понад 500 осіб, слідство відпрацьовує 4 версії.

Про це ввечері 21 серпня в ефірі телеканалу \”112 Україна\” заявив перший заступник голови Нацполіції Вадим Троян.

\”Робота у цій справі триває за 4-ма версіями, як повідомлялося раніше. З них жодна не відпала, ми їх підкріплюємо\”, – повідомив він.

При цьому Троян зауважив, що наразі складно закріпити якусь з існуючих версій як основну.

Він додав, що у ході слідства також вивчено близько 2 Гб відео, вилучених з камер відеоспостереження поблизу місця трагедії.

\”Було 3 Гб, вилучення відео триває, тепер маємо ще додатково 2 Гб\”, – додав Троян.

Один з керівників \”Української правди\” Павло Шеремет загинув вранці 20 липня в результаті вибуху машини, яка належала керівнику видання Олені Притулі. Вибуховий пристрій, який підірвав автомобіль, був закладений близько до місця водія.

Поліція кваліфікувала подію за статтею \”умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб\”.

Генпрокурор Юрій Луценко назвав основною версією вбивства Шеремета помсту за його професійну діяльність. 22 липня справа була передана до Головного слідчого управління МВС, Генпрокуратура здійснює процесуальне керівництво.

ЗМІ виклали відео з моментом начебто закладення вибухівки під автомобіль, у якому загинув Павло Шеремет.

4 серпня слідчі повідомили, що у справі опитано близько 500 свідків, вилучено близько 150 камер, у слідства понад 140 терабайт інформації. Слідчі також попросили допомогти знайти свідка у справі про вбивство Шеремета.

Голова МВС Арсен Аваков заявив, що Нацполіція готова заплатити 200 тисяч гривень за будь-яку інформацію, яка стосується вбивства журналіста Павла Шеремета.

19 серпня голова Нацполіції Хатія Деканоідзе заявила про відсутність великого прогресу у справі розслідування вбивства Шеремета та зазначила, що категорично проти розголошування будь-яких деталей розслідування.

Українська правда

peredplata