ФАХІВЦІ НАСА ЗНАЙШЛИ ЖИВУ ІКОНУ

ФАХІВЦІ НАСА ЗНАЙШЛИ ЖИВУ ІКОНУ

Фахівці НАСА знайшли ікону, на якій зображений образ Божої Матері. Образ не тільки володіє пульсом, його температура дорівнює 36,6 градусам, як у здорової живої людини. Експерти НАСА стверджують, що ікона зображена фарбами, які раніше ще не знаходили на нашій планеті.

Вчені досліджували ікону Божої Матері з Гваделупи, яка за твердженнями місцевих жителів володіла унікальними властивостями.

Сенсаційним для вчених став результат офтальмологічного аналізу очей образу з ікони. Сітківка очей Божої Матері зменшувалася при наближенні світла і збільшувалася, коли світло приглушали або віддаляли. Іншими словами очі образу реагували на світло, як очі живої людини.

Температура полотна, на якому був зображений образ, відповідала нормальній температурі живого людського тіла, і становив 36,6 градусів за Цельсієм. Ще неймовірніше стало виявлення у ікони пульсу. Прослухавши образ стетоскопом, виявилося, що биття пульсу ікони становить 115 ударів в хвилину. Саме так б\’ється серце плоду в утробі.

Дослідження фарб, якими зобразили «живий» образ, виявило ще одну загадку. Склад цих фарб не відомий сучасній науці, він не може бути ні мінерального, ні тварини, ні природного походження, і нічого подібного раніше не знаходили на нашій Землі.
З цією іконою вже відбувалися незвичайні випадки.

Так, на початку ХХ століття в безпосередній близькості від ікони заклали бомбу з великим радіусом дії. Вибух знищив все навколо, крім загадкової ікони, яка залишилася зовсім неушкодженою.

Вчені відзначили невеликі «дивацтва» на іконі. Руки Діви Марії були зображені різними відтінками – одна була світліша від другої. За припущеннями вчених, така відмінність може означати єдність між людськими расами. Хрест на шиї образу може, на думку вчених, бути символом інкультурації християнства в співтовариство ацтеків.

Фахівці НАСА продовжать дослідження загадкової ікони. Відомо, що Свята Марія Гваделупская є найбільш шанованим чином в Латинській Америці. Католицька церква визнала цю ікону нерукотворний. Перша згадка про цю ікону датується +1649 роком.

Про ікону вперше розповіли сучасникам записи Луїса Лассо де ла Вега. Згідно з цими згадками ікона була написана в 1531 році.

На честь Богородиці Гваделупської в цей період в Мексиці був побудований храм, куди до цих пір здійснює паломництво близько 14 мільйонів віруючих в рік.

за матеріалами globalscience.ru

peredplata