Вбивство Шеремета: День 295-й

Вбивство Шеремета: День 295-йВ ніч перед убивством Шеремета біля його будинку був співробітник СБУ

В СБУ не підтвердили присутності свого співробітника на місці вбивства журналіста.
Редакція розслідувань Громадського Слідство.Інфо спільно з колегами з міжнародної мережі журналістів-розслідувачів OCCRP представили фільм-розслідування про вбивство журналіста Павла Шеремета.

За даними журналістів, в ніч перед вбивством Шеремета біля його будинку був помічений колишній або нинішній співробітник СБУ Ігор Устименко, який працював у відомстві до 2014 року.

Стверджується, що він був присутній біля будинку вбитого принаймні кілька годин вночі, коли під машину журналіста було підкладено вибухівку і приїхав на місце події на Skoda АА 2551 МО сірого кольору. Автомобіль зафіксували кілька камер спостереження.

Зазначимо, що Устименко відмовився коментувати свої зв\’язки зі службою, а також у розмові з журналістами не зміг конкретно відповісти, що робив у ніч убивства Шеремета біля його будинку. СБУ також відмовилася надавати коментарі для фільму.

Пізніше спікер відомства Олена Гітлянська у Facebook спростувала інформацію про присутність співробітника СБУ на місці вбивства Шеремета.

\”Повідомляємо, що Устименко Ігор Андрійович був звільнений зі СБ України 29 квітня 2014 року\”, – написала вона.

Також Гітлянська наголосила, що стосовно інформації про Устименка необхідно було звертатися до виходу фільму-розслідування.

Нагадаємо, Шеремет загинув унаслідок вибуху в машині 20 липня 2016 року. Генпрокурор Юрій Луценко назвав загибель журналіста вбивством.

Джерело

peredplata