Прикордонники про ситуацію в Шегинях: натовп йшов, бійки не було

Прикордонники про ситуацію в Шегинях: натовп йшов, бійки не булоПредставники РУХУ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі відвідали в лікарні прикордонників, які були в пункті пропуску Шегині 10 вересня.

Виявилось, що жодних суттєвих травм та переломів у них немає.

Раніше в МВС повідомили, що «під час інциденту 12 бійців Національної поліції і 5 Держприкордонслужби отримали тілесні ушкодження».

За словами лікаря, на лікуванні знаходиться 10 осіб.

«У двох з них підвищився тиск. Один – з болями в спині, також є розтягнення зв’язок, плечі, ноги. Серйозних травм, переломів немає», – повідомив лікар-травматолог.

Прикордонники заявили, що вони прибули в лікарню лише через два дні після подій на кордоні.

«Тобто ви з такими травмами чекали два дні?», – запитав член політради РНС Семен Кривонос.

Народний депутат Юрій Дерев’янко подякував прикордонникам за достойну службу, в результаті якої ніхто суттєво не постраждав.

«Я хочу вибачитись за українську владу, за ваших офіцерів, які спровокували таку ситуацію», – сказав Дерев’янко прикордонникам.

«Натовп йшов. Бійки не було», – розповів один з прикордонників про події в пункті пропуску Шегині.

Він також підтвердив тезу про те, що люди рухались як стіна.

«Виникає таке враження, що всіх нас підставили. І вас, і нас. Сама ситуація була повернута таким чином, що була абсурдною. Відміняли потяги, потім кордон замінований, це все виглядало як фарс. Хоча ми розуміли, що це фарс, люди були накручені цим всім, тому сталося те, що сталось», – звернулась член Ради партії РНС Ольга Галабала до прикордонника.

Член політради РНС Іван Слободяник розповів, що коли здійснювалась евакуація людей на кордоні, жодних сутичок з прикордонниками не було.

«Коли здійснювалась евакуація відбулось роз’єднання шеренги. Жодних сутичок не було і це зафіксовано на численних відео», – сказав він.

Нагадаємо, в партії РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі заявили, що 10 вересня на прикордонному пункті Шегені відбулась евакуація людей в умовах крайньої необхідності.

Прес-служба РУХУ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі
Тел: (067)509-57-36

peredplata